2012-09-12 21:03:05
Φωτογραφία για Ξάνθη: Απλήρωτοι οι συμβεβλημένοι με το τμήμα συγκοινωνιών γιατροί!
Απλήρωτοι από το 2011 παραμένουν, όπως αναφέρουν, οι συμβεβλημένοι με το τμήμα συγκοινωνιών γιατροί στην Ξάνθη, οι οποίοι ζητούν την... άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους προς του ίδιους.

Όπως είναι γνωστό κάθε υποψήφιος οδηγός για την απόκτηση άδειας οδήγησης καλείται να καταβάλει ένα αντίτιμο, το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 90 ευρώ, για την αγορά παραβόλων, με τα οποία μετέπειτα πραγματοποιεί μια σειρά από εξετάσεις που είναι απαραίτητες για την χορήγηση της άδειας οδηγήσεως.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι γιατροί της Ξάνθης που είναι συμβεβλημένοι με το τμήμα συγκοινωνιών και πραγματοποιούν τις ως άνω εξετάσεις παρά το γεγονός πως οι υποψήφιοι οδηγοί καταβάλουν το αντίτιμο στο κράτος άμεσα, το τελευταίο δεν παρουσιάζεται συνεπές με αποτέλεσμα να οφείλει δεδουλευμένα από το 2011, στους γιατρούς της Ξάνθης.

«Οι συμβεβλημένοι ιατροί με το τμήμα συγκοινωνιών διαμαρτυρόμαστε για την αδικαιολόγητη πρακτική του Υπ
. Συγκοινωνιών με την μη καταβολή των αμοιβών που δικαιούμαστε από την εξέταση των υποψήφιων οδηγών. Για τον νομό Ξάνθης η καθυστέρηση αφορά το τελευταίο εξάμηνο του 2011 και όλο το 2012» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί για να συμπληρώσουν πως «δεδομένου ότι η πληρωμή των παραβόλων για τις αμοιβές των Ιατρών γίνεται άμεσα σε τραπεζικό λογαριασμό του Υπουργείου από τους υποψήφιους οδηγούς είναι σαφές το αδικαιολόγητο της μη καταβολής των αμοιβών μας που ενώ το Υπουργείο εισπράττει άμεσα, αρνείται να καταβάλει εγκαίρως».

Η διαφορά… μένει στο κράτος! 

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι γιατροί πλέον η αμοιβή των οφθαλμιάτρων για την εξέταση των υποψηφίων διαμορφώθηκε από 20 ευρώ στα 10 ευρώ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αντίστοιχη μείωση στο παράβολο το οποίο προμηθεύονται οι πολίτες.

«Σύμφωνα με το υπ΄ αριθμόν 14537/2626/22-3-2012 έγγραφο του Υπουργείου Μεταφορών, η αμοιβή των οφθαλμίατρων για την εξέταση των υποψήφιων οδηγών διαμορφώθηκε από 20€ στα 10€ ενώ το παράβολο το οποίο πληρώνουν οι οδηγοί, παραμένει στα 90€. Το ποσό των 20€ παραμένει στο κράτος σαν επιπλέον φόρος. Η ενέργεια του Υπουργείου είναι προφανές ότι δεν έχει σκοπό την ανακούφιση των πολιτών, αλλά την αρπαγή του μισού της νόμιμης αμοιβής των ιατρών» αναφέρουν σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής τους, ξεκαθαρίζοντας πως «αντιλαμβανόμενοι την αφόρητη οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων, ζητούμε τη μείωση της αμοιβής των ιατρών να την καρπώνονται οι πολίτες και όχι το κράτος».

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ