2012-09-13 23:56:04
Φωτογραφία για Αυστρία: Οι Έλληνες έχουν μειώσει κατά ένα τρίτο το έλλειμμά τους
Το γεγονός πως οι Έλληνες έχουν μειώσει κατά ένα τρίτο το έλλειμμα του προϋπολογισμού, το οποίο σημαίνει ότι στην Ελλάδα πραγματοποιούνται μαζικές μεταρρυθμίσεις, επισήμανε... ο Αυστριακός υφυπουργός Οικονομικών, Αντρέας Σίντερ, σε συνέντευξή του στο νυκτερινό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης.

Στις επίμονες ερωτήσεις του συντονιστή της εκπομπής, αν τα χρήματα της βοήθειας προς την Ελλάδα -και το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ εκ μέρους της Αυστρίας- θα χαθούν, ο κ. Σίντερ διευκρίνισε πως στην Ελλάδα δεν έχει χαριστεί τίποτε, πως πρόκειται για δάνεια, τα οποία έχουν δοθεί όχι με τη σκέψη του κέρδους, αλλά με κύριο στόχο να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μην καταρρεύσει.

«Οι εικόνες που έχουμε δει (σ.σ. από την Ελλάδα), όπου οι άνθρωποι πρέπει να πηγαίνουν στα νοσοκομεία με δικό τους γύψο, είναι αρκετές, για να πούμε ότι στην Ευρώπη πρέπει να συνεργαστούμε και να υποστηρίξουμε σε δύσκολες εποχές, ώστε να αποκατασταθεί και πάλι η ηρεμία, όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για το ίδιο το συμφέρον μας» επισήμανε, χαρακτηριστικά.


«Χρειαζόμαστε τις αγορές για τις εξαγωγές μας, χρειαζόμαστε τις οικονομικές σχέσεις με τις χώρες αυτές, είμαστε χώρα εξαγωγών, από τις οποίες εξαρτώνται οι θέσεις εργασίας στη δική μας χώρα» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υφυπουργό Οικονομικών, στην Ελλάδα έχουν τεθεί σκληροί όροι για τα δάνεια- πολλοί μάλιστα θεωρούν πως οι όροι είναι πολύ σκληροί- και ως προς τα χρήματα που έχουν δοθεί, θα φανεί πόσα θα επιστραφούν με άμεσο τρόπο και πόσα με έμμεσο, δηλαδή μέσα από βελτιωμένες οικονομικές σχέσεις.

Χαιρετίζοντας τη χθεσινή απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη συνταγματικότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ΕΜΣ) και του Δημοσιονομικού Συμφώνου, ο κ. Σίντερ επισήμανε πως ανοίγει τώρα ο δρόμος για την εφαρμογή του ΕΜΣ και η ευρωζώνη στέλνει μήνυμα στις αγορές και θωρακίζεται απέναντι στους κερδοσκόπους, όχι μόνον με τον Μηχανισμό αλλά, τόσο με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αγορά κρατικών ομολόγων, όσο και με την ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ