2012-09-14 04:52:03
Φωτογραφία για Στην Δαμασκό ο απεσταλμένος του ΟΗΕ
Εν μέσω της συνεχιζόμενης αιματοχυσία στη χώρα, ο ειδικός απεσταλμένος της διεθνούς κοινότητας για τη Συρία, ο Λαχντάρ Μπραχίμι, άρχισε...την πρώτη του επίσκεψη στη Δαμασκό από τότε που ανέλαβε καθήκοντα.

Ο κοινός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία δήλωσε ότι η κρίση στη χώρα είναι «σοβαρή» και «επιδεινώνεται», όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA.

«Ήρθαμε στη Συρία για να συνομιλήσουμε με τους σύρους αδελφούς μας γιατί υπάρχει μια σοβαρή κρίση στη Συρία η οποία πιστεύω ότι επιδεινώνεται», δήλωσε ο Μπραχίμι, σύμφωνα με το κείμενο που μετέδωσε το πρακτορείο.

Κατά την επίσκεψή του, ο Μπραχίμι αναμένεται κυρίως να συναντηθεί με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ θα έχει συνομιλίες και με εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης .

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Μπραχίμι θα συναντηθεί με τον Σύρο πρόεδρο αύριο, ωστόσο επίσημη συριακή πηγή δήλωσε ότι ο Άσαντ θα συναντηθεί το Σάββατο με τον ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ.


Την ίδια ώρα στο πεδίο των μαχών στη Συρία, οι αντικαθεστωτικοί προήλασαν σήμερα στην Μιντάν, στρατηγική συνοικία στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, στο οποίο μαίνονται μάχες σε πολλά μέτωπα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και στρατιωτικές πηγές.

Από επιδρομή ελικοπτέρου που έπληξε τη συνοικία Τάρεκ αλ Μπαμπ, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χθες συνολικά 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -70 πολίτες, 42 στρατιώτες και 17 αντικαθεστωτικοί- σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι δήλωσε σήμερα από τις ότι ο Σύρος πρόεδρος θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία καθώς «δεν υπάρχει θέση για έναν πρόεδρο που σκοτώνει τον λαό του» ενώ ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ουίλιαμ Χέιγκ - σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Βαγδάτη με τον Ιρακινό ομόλογό του Χοσιάρ Ζεμπάρι – τόνισε ότι το καθεστώς του Άσαντ είναι καταδικασμένο.

« Έχουν διαπραχθεί τόσα εγκλήματα που δεν μπορεί να συνεχίσει», δήλωσε ο Χέιγκ κατά την πρώτη αυτή επίσκεψή του στο Ιράκ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ