2012-09-14 06:54:03
Φωτογραφία για Η Ελλάδα... βυθίζει τη Βραζιλία
Αυξάνεται η διαφορά της Εθνικής μας ομάδας από τους διοργανωτές του Μουντιάλ στην παγκόσμια κατάταξη της ΦΙΦΑ.

Μπορεί να προκαλεί εντύπωση στο άκουσμά του, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: σύμφωνα με τους αριθμητικούς/βαθμολογικούς υπολογισμούς, η Ελλάδα τον μήνα Οκτώβριο αναμένεται να αφήσει ούτε μία ούτε δύο, αλλά τέσσερις ολόκληρες θέσεις πίσω της την κραταιά Βραζιλία. Μιλάμε για την παγκόσμια κατάταξη (FIFA Ranking), στην οποία η Εθνική μας ομάδα σκαρφαλώνει κάθε μήνα όλο και πιο ψηλά.

Στην προϋπάρχουσα κατάταξη του (τρέχοντος) μήνα Σεπτεμβρίου η Ελλάδα καταλαμβάνει την 11η και η Βραζιλία ακολουθεί στην 12η θέση. Αυτή η κατάταξη ανακοινώθηκε στις αρχές του μήνα, δηλαδή πριν από τα ματς με Λετονία και Λιθουανία. Με δεδομένο ότι η Βραζιλία είχε να δώσει αυτό τον μήνα μόνο φιλικά (και δη νικηφόρα με Νότιο Αφρική και Κίνα, χωρίς όμως να μετράνε τα γκολ, παρά μόνο τα αποτελέσματα), σε αντίθεση με την Ελλάδα που είχε δύο επίσημα, ήταν ευνόητο ότι αν καταφέρναμε να πάρουμε δύο στις δύο νίκες, θα ξεφεύγαμε κατά πολύ έναντι των «καριόκας». Όπερ και εγένετο.


Πήραμε τους έξι πόντους και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ανεβαίνουμε πλέον στην ένατη (!) θέση της παγκόσμιας κατάταξης και οι Βραζιλιάνοι κατεβαίνουν στη 13η. Γιατί επικεντρώνουμε στη Βραζιλία και δεν λέμε π.χ. ότι βρισκόμαστε πάνω και από τη Γαλλία; Μα γιατί η Βραζιλία είναι «το θέμα των ημερών», ως διοργανώτρια του Μουντιάλ τού 2014 και ως εκ τούτου φιγουράρει σε όλα τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών και όχι μόνο εφημερίδων.

Όπως είπε και ο Σάντος στην πρόσφατη συνέντευξη που μας παραχώρησε, η «χώρα του καφέ» είναι η πραγματική μητέρα του ποδοσφαίρου. Δεν είναι και μικρό πράγμα να βάζεις από κάτω και μάλιστα τέσσερις θέσεις τη μητέρα του σπορ. Μ' αυτά και μ' αυτά πώς να μη... βροντοφωνάζει ο εικονιζόμενος Μήτρογλου;

Ας δούμε την πρώτη 15άδα της κατάταξης που αναμένεται να ανακοινώσει η ΦΙΦΑ στις αρχές Οκτωβρίου: πρώτη η Ισπανία, δεύτερη η Γερμανία, τρίτη η Αργεντινή, τέταρτη η Πορτογαλία, πέμπτη η Αγγλία, έκτη η Ολλανδία, έβδομη η Ουρουγουάη, όγδοη η Ιταλία, ένατη η Ελλάδα, δέκατη η Κροατία και από κει και πέρα ακολουθούν κατά σειρά η Ρωσία, η Γαλλία, η Βραζιλία, η Ελβετία και η Χιλή.

Ολοταχώς για το δεύτερο γκρουπ

Μην ξεχνάμε ότι κάθε ματς και κάθε βαθμός μετράνε για τις επόμενες κληρώσεις. Αν η Εθνική περάσει με το καλό, αναμένεται να μπει στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας για τα τελικά. Θα μετρήσει η κατάταξη του FIFA Ranking του Οκτωβρίου τού 2013, όταν και θα γίνει η κλήρωση της τελικής φάσης. Παράλληλα, μετράνε και τα αποτελέσματα για την κλήρωση των προκριματικών τού Euro 2016 με την Ελλάδα, αν περάσει στα τελικά του Μουντιάλ, να κερδίζει και την είσοδό της στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ