2012-09-25 06:00:14
Φωτογραφία για Αντέχω  στα δύσκολα
Συνέντευξη στα ΣΠΟΡ παραχώρησε ο Κουμαλό που στο ματς με την Ξάνθη είχε καλή παρουσία απέναντι στον Μαρκόφσκι. Μέσα από αυτή την συνέντευξη ο Κουμαλό απαντά και στο αν τον αγγίζει η σκληρή κριτική που έχει δεχθεί καλοπροαίρετη ή μη. Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Πως νιώθεις στον ΠΑΟΚ έπειτα από περίπου 3 μήνες παρουσίας στην ομάδα;

«Κάθε μέρα που περνά αισθάνομαι και καλύτερα. Βρίσκομαι σε μια χώρα που είναι διαφορετική από την Αγγλία, τη Νότιο Αφρική ή ακόμη και την Ολλανδία όπου κάναμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας. Νιώθω πολύ καλά στον ΠΑΟΚ, γιατί αυτό που διαπιστώνω καθημερινά, είναι πως λειτουργούμε σα μια οικογένεια σε όλα τα επίπεδα. Δεν το κρύβω πως ο προπονητής μου με έχει βοηθήσει στην προσαρμογή μου, όπως το ίδιο ισχύει για όλους τους συμπαίκτες μου. Πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο και αυτό κάνουμε. Είμαι χαρούμενος, γιατί δουλεύω σκληρά και ο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι σε όλους τους τομείς».


-Η προχθεσινή νίκη επί της Ξάνθης ήταν αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της ομοιογένειας του συνόλου;

«Σίγουρα η νίκη αποδεικνύει ότι είμαστε ένα δεμένο σύνολο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, πως είμαστε μια νέα ομάδα που διεκδικεί νίκες και μέσα από τα αποτελέσματα, ανδρώνεται περισσότερο. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι αρκεί να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Και μην ξεχνάτε πως οι νίκες έρχονται με τις καλές εμφανίσεις».

-Προχθές παρουσιάσατε ένα ομοιογενές σύνολο. Διορθώσατε πολλές από τις αδυναμίες που δείξατε στα προηγούμενα παιχνίδια. Πως το εξηγείς;

«Αυτό συνέβη γιατί όλη η ομάδα προσπαθεί να βελτιωθεί. Και εγώ θέλω να πατάω πιο γερά στα πόδια μου και όλη η ομάδα να αποδίδει καλύτερα. Είναι μια πρόοδος για τον ΠΑΟΚ. Δουλεύουμε για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

-Περάσατε δύσκολες στιγμές μετά τις ήττες από Ραπίντ και Ατρόμητο «Πράγματι. Όμως καταφέραμε στα δύο τελευταία παιχνίδια και δείξαμε θετικά στοιχεία. Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες, μας ενδιέφερε μόνο η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όσα μας ζήτησε ο προπονητής μας και επικεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

-Δέχθηκες αυστηρή κριτική στα προηγούμενα παιχνίδια, όμως ο προπονητής σου σε στήριξε δημόσια...

«Είναι ανεκτίμητη η στήριξη του προπονητή μου γι' αυτό που αναφέρατε. Ήρθα στην Ελλάδα και έπρεπε άμεσα να συνηθίσω τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και να προσαρμοστώ. Έπρεπε να περάσει ένα διάστημα. Όλοι κάνουν λάθη. Αλλά είμαι επίμονος και προσπαθώ να βελτιωθώ. Ο στόχος μου, σε κάθε παιχνίδι είναι να δείχνω τον καλύτερό μου εαυτό και να διορθώνω τα λάθη μου. Είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου, έχω αυτοπεποίθηση, η οποία ενισχύεται και από την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο προπονητής μου, οι συμπαίκτες μου. Και σε κάθε παιχνίδι, θέλω να γίνομαι καλύτερος. Αυτό που προσπαθούμε, είναι να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

-Προχθές "έσβησες" τον Μαρκόφσκι που είναι από τους πιο επικίνδυνους επιθετικούς. Είχες και καλή συνεργασία με τον Κατσικά...

«Έκανα τη δουλειά μου. Σας είπα και νωρίτερα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Να βελτιώνομαι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και με βοήθησε η συνεργασία με τον Κατσικά αλλά και η υποστήριξη όλων των παικτών. Αισθάνομαι πως βρίσκω το δρόμο μου και ειλικρινά έχω πολλά περισσότερα να προσφέρω στη συνέχεια. Βήμα προς βήμα βαδίζουμε και θέλουμε να βελτιωθούμε. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει καλύτερος. Δε θέλω να λέω πολλά λόγια, αλλά αν παραμένω προσγειωμένος και να δουλεύω σκληρά».

-Στο παιχνίδι με την Ξάνθη είχατε στο πλευρό σας και τη συμπαράσταση 1.200 οπαδών...

«Ήταν εξαιρετική η συμπαράσταση των οπαδών μας σε μια δύσκολη έδρα. Παίζαμε σε μια πόλη που βρίσκεται δύο ώρες μακριά από τη Θεσσαλονίκη, όμως μου έκανε εντύπωση πως ήρθαν πάρα πολλοί για να μας υποστηρίξουν και είμαι χαρούμενος που είχαμε αυτή την υποστήριξη. Τώρα περιμένω να έρθουν μαζικά στην Τούμπα, στο επόμενο παιχνίδι με τον Άρη. Να γεμίσουν το γήπεδο και να μας βοηθήσουν για να πετύχουμε μια ακόμη νίκη. Θα ήθελα να δω την Τούμπα γεμάτη από φίλους μας και εμείς, με τις νίκες, να τους φέρουμε στο γήπεδο».

-Το παιχνίδι με τον Άρη είναι ένα τοπικό ντέρμπι...

«Σε όλες τις χώρες του κόσμου, όταν αναμετρούνται δύο ομάδες που βρίσκονται στην ίδια πόλη, υπάρχει φανατισμός και πάθος. Μου έχουν πει, πως σε αυτό το παιχνίδι επικρατεί φανατισμός, αλλά είμαι ρεαλιστής. Θέλουμε τη νίκη και σε αυτό το παιχνίδι. Είναι το επόμενο που ακολουθεί και πρέπει να το κερδίσουμε».

-Πως σου φαίνεται η Θεσσαλονίκη μετά από 3 μήνες εδώ;

«Όπου κι αν πάω, διαπιστώνω πως οι άνθρωποι είναι ζεστοί και φιλόξενοι. Έχω κάνει καλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη και περνάω πολύ καλά τον ελεύθερο χρόνο μου. Πρώτη φορά στη ζωή μου, εδώ στην Ελλάδα, έφαγα σουβλάκι, ενώ και τα ψαρικά είναι εξαιρετικής ποιότητας. Μου αρέσει το καλό φαγητό, η ήρεμη ζωή, ενώ απολαμβάνω τη Θεσσαλονίκη που είναι μια πόλη με αρκετές ομορφιές. Γενικά αισθάνομαι πολύ καλά γιατί προσαρμόστηκα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που είχα συνηθίσει στις προηγούμενες ομάδες μου».

-Στα τελευταία παιχνίδια της Νοτίου Αφρικής έδωσες το παρών και μάλιστα ως αρχηγός της...

«Ήμουν αρχηγός στα δύο τελευταία παιχνίδια, δεν είναι όμως κάτι επίσημο. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Παίξαμε καλά εναντίον της Βραζιλίας, χάρηκα για τις κριτικές που διάβασα όταν αντιμετώπισα το Νεϊμάρ, αλλά θέλω να παραμείνω προσγειωμένος. Με την παρουσία μου στον ΠΑΟΚ και τη συμμετοχή μου στην Εθνική ομάδα, έχω πιο έντονα συναισθήματα. Δείξαμε την σπίθα της ομάδας και θέλουμε να τη δείχνουμε συνέχεια».
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οριστικά με 18  ομάδες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οριστικά με 18 ομάδες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ