2012-10-05 10:32:02
Φωτογραφία για Ο ΣΕΒ προτείνει τριμερή διάλογο για τα εργασιακά
Στον τριμερή διάλογο, με τη συμμετοχή της κυβέρνησης, για τα εργασιακά και τις συμβάσεις παραπέμπει ο ΣΕΒ τη ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας ότι στη φάση αυτή το τριμερές σχήμα είναι το πιο αποτελεσματικό για να τεθεί όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων.

Αυτό προκύπτει από απάντηση, που δόθηκε χθες, του εκτελεστικού αντιπροέδρου του ΣΕΒ Χάρη Κυριαζή προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία, μετά από συμφωνία του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη και του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρη Ασημακόπουλου, να καλέσει διμερή κοινωνικό διάλογο για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Σας θυμίζω ότι από κοινού, και μάλιστα με δική σας επιμονή, προκρίναμε τον τριμερή διάλογο, με τη συμμετοχή δηλαδή και της πολιτείας, καθώς δική σας δεδηλωμένη θέση είναι ότι η όποια συμφωνία των κοινωνικών εταίρων κινδυνεύει να μη γίνει σεβαστή από την κυβέρνηση και τους δανειστές μας. Έτσι καταλήξαμε στον τριμερή διάλογο ώστε οι τυχόν αποφάσεις να έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα και για τον υπουργό Εργασίας. Τούτο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και στην παρούσα συγκυρία λόγω των νέων ζητημάτων που τίθενται από την τρόικα, τα οποία προέχει να αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο του τριμερούς διαλόγου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΒ.


Οι συνδικαλιστές αν και γνωρίζουν ότι το θέμα δεν έχει νομικό υπόβαθρο, σύμφωνα με πληροφορίες θα επιμείνουν στην πρότασή τους και θα ζητήσουν να υπογραφεί νέα σύμβαση απ'Α όσους συντάσσονται με τη θέση τους και αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα υπογραφής νέας εθνικής γενικής συλλογική σύμβασης. Πρακτικά, όπως σημειώνουν, η συμφωνία θα μπορεί να εφαρμοστεί στους κλάδους που εκπροσωπούν και με τον τρόπο αυτό εκτιμούν θα δοθεί η δυνατότητα έμπρακτης απόδειξης όχι προθέσεων αλλά πράξεων.

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ αναμένεται να επανέλθει προς τους εργοδοτικούς φορείς που αποδέχονται τη διαδικασία, προτείνοντας συνάντηση για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας στα γραφεία της ΓΣΕΕ προκειμένου να συζητηθεί, διαπραγματευτεί και τελικά υπογραφεί εθνική σύμβαση αποκατάστασης του κατώτερου μισθού και θεσμικές ρυθμίσεις ανάλογες με τα συμφωνηθέντα σε κοινή επιστολή των κοινωνικών εταίρων προς τον τέως πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο στις 3-2-2012. Την πρωτοβουλία αυτή η ΓΣΕΕ επιδιώκει να θέσει υπό το κύρος του ILΟ (Διεθνές Γραφείο Εργασίας).
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ