2012-10-05 17:35:02
Φωτογραφία για Πύργος: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η πόλη για τα σκουπίδια
Υπεγράφη το αίτημα του δημάρχου Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλου, να κηρυχθεί ο δήμος Πύργου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολο Κατσιφάρα και κατατίθεται στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλο Γεωργιάδη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:

«Ο Δήμος Πύργου με σημερινό έγγραφο που υπογράφει ο Δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος απευθύνθηκε προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα ζητώντας να κηρυχθεί ο Δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Δήμαρχος Πύργου στο έγγραφό του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι από τις 15/9 έχει διακοπεί η αποκομιδή απορριμμάτων τα οποία συσσωρεύονται επί εικοσαήμερο σε κοινόχρηστους χώρους αποκλείοντας την πρόσβαση σε σχολεία, νοσοκομεία, ιδρύματα και υπηρεσίες. Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι αυτή η συσσώρευση, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, απειλούν τη δημόσια υγεία.


Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνεται και από αυτοψία της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, σε έγγραφό της οποίας γίνεται λόγος για συνθήκες «υγειονομικής κρίσης».

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε αίτημα που απευθύνεται προς το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη με το οποίο του ζητεί να κηρυχθεί ο Δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

της Πηγης Γιακουμελου

Ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς από χθες η αποκομιδή των απορριμμάτων στον δήμο του Πύργου, με την υπηρεσία καθαριότητας να έχει ρίξει στη «μάχη» όλα τα απορριμματοφόρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερo δυνατόν η διαδικασία της απομάκρυνσης των σκουπιδιών από το κέντρο του Πύργου.

Τις τελευταίες μέρες, η δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο και τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παναγόπουλο, είχε διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς στην Αθήνα, προκειμένου να βρεθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε μετά τη λήξη λειτουργίας του δεματοποιητή, κάτι το οποίο όπως φαίνεται έφερε αποτέλεσμα.

Έτσι από χθες νωρίς το πρωί, τα απορριμματοφόρα που διαθέτει ο διευρυμένος δήμος Πύργου, έχουν ξεκινήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων, με το μεγαλύτερο βάρος να δίδεται στην πόλη του Πύργου, όπου το πρόβλημα παρουσιάζεται εντονότερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα η εκτελεστική επιτροπή του δήμου Πύργου θα βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, μέσα από την οποία αναμένεται να δοθεί η λύση στο μείζον ζήτημα των σκουπιδιών.

Σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, εξέφρασε την πεποίθηση πως η δημοτική αρχή θα επιστρέψει από την Πάτρα με θετικές εξελίξεις και λύσεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

4/10

Η αρχή έγινε από τις κεντρικές οδούς (Υψηλάντου, Πατρών) και από δημόσια κτίρια, όπως το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου. Οι καταστηματάρχες ένιωσαν ανακούφιση βλέποντας τους κάδους άδειους, αν και η δυσοσμία δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως.

Ωστόσο, παραμένουν ακόμα «βουνά» σκουπιδιών σε αρκετούς δρόμους της πόλης, για τα οποία οι κάτοικοι ευελπιστούν να έχουν μαζευτεί το συντομότρο δυνατόν.

Θυμίζουμε ότι, στο περιθώριο εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τετάρτης στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με θέμα συζήτησης τα σκουπίδια, ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος δήλωσε στο www.patrisnews.com ότι η αποκομιδή των απορριμάτων θα ξεκινούσε από το βράδυ Τετάρτης με αρχικό στόχο να μαζευτούν 100 τόνοι σκουπιδιών.

Ωστόσο, επισήμανε ότι ο δήμος διαθέτει μόνο 3 «ετοιμοπόλεμα» απορριματοφόρα από τα 8 συνολικά, καθώς τα υπόλοιπα έχουν υποστεί μηχανική βλάβη και δεν υπάρχουν χρήματα για να επισκευαστούν.

Επίσης αποκάλυψε ότι έχει εγκριθεί νέος χώρος στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου (χωρίς να αποκαλύψει το σημείο), ο οποίος σε περίπου δύο μήνες θα είναι έτοιμος προς χρήση και αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών.

Οι άμεσες λύσεις είναι είτε η προσωρινή επαναλειτουργία του δεματοποιητή στο Ποτόκι είτε η μεταφορά των απορριμάτων σε ΧΥΤΑ της Πελοποννήσου, ζήτημα που είναι υπό διαπραγμάτευση.

Παναγιώτης Π. Φωτεινόπουλος

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ