2012-10-06 14:48:33
Φωτογραφία για Οι ακραίοι στην εξουσία!
Μετά από μένα το χάος! Έτσι ακριβώς το είπε ο Σαμαράς σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα. Και η δραματικότητα των διαπιστώσεών του συμπληρώθηκε με την απειλή των "άκρων": "Οι λαϊκιστές της Άκρας Αριστεράς και οι ακροδεξιοί - νεοναζί".

Ούτε που πέρασε από το μυαλό του Σαμαρά ότι στην εξουσία έχει φωλιάσει το άκρο του Μνημονίου. Τι άλλο από ακραία είναι η πολιτική που δεν παράγει κοινωνικές συναινέσεις, αλλά εξωθεί την πλειονότητα της κοινωνίας στην απόγνωση; Τι άλλο από ακραία είναι η πολιτική που μέσα σε δύο χρόνια έφερε ύφεση 24%, εκτίναξε την ανεργία στο 24%, συρρίκνωσε το εισόδημα κατά 30%, διέλυσε την κοινωνική ασφάλιση και το σύστημα Υγείας, θέτει σε δοκιμασία τα σχολεία; Τι άλλο από ακραία είναι η πολιτική που συγκαλύπτει την προκλητική φοροδιαφυγή και αρνείται να επανεξετάσει τη φοροαποφυγή των πλουσίων -επιχειρηματιών και εφοπλιστών; Τι άλλο από ακραία είναι η πολιτική που η εφαρμογή της στηρίζεται στον κρατικό αυταρχισμό και τον παρακινούμενο κοινωνικό αυτοματισμό; Τι άλλο από ακραία είναι η πολιτική η οποία, όπως συνέβη στον Μεσοπόλεμο, σπρώχνει απεγνωσμένους άνεργους προς την Ακροδεξιά; Τι είδους "φιλελεύθερο κέντρο" προδιαγράφει μια τέτοια προκλητική αναίρεση των κοινωνικών δικαιωμάτων και υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών;


Ο πρωθυπουργός είναι ανιστόρητος, όταν επιχειρεί να εξομοιώσει την Αριστερά με τους νεοναζί. Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι οι νεοναζί βγαίνουν πολιτικά από τα σπλάχνα της παράταξής του και τρέφονται από τη μνημονιακή πολιτική. Αν τώρα ο Σαμαράς μπορεί να μιλάει, είναι επειδή στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ο ναζισμός νικήθηκε από τη συμμαχία φιλελεύθερων, σοσιαλιστών και κομμουνιστών. Η απόπειρα να ξαναγραφτεί η Ιστορία δεν είναι μόνο κάλπικη. Είναι επικίνδυνη, γιατί ξανανοίγει τον δρόμο ώστε, ξεπλυμένη από τα εγκλήματά της, η Ακροδεξιά να διεκδικεί την κοινωνική νομιμοποίησή της.

Όχι, μετά τον Σαμαρά δεν είναι το χάος! Χάος παράγει η πολιτική του Μνημονίου, που όψιμα ο πρωθυπουργός την υπερασπίζεται με γερμανική μεθοδικότητα. Μετά το χάος του Μνημονίου, μπορεί να υπάρξει δημοκρατική ανατροπή. Αυτήν τρέμει το εγχώριο σύστημα, αυτήν απεύχονται οι Μέρκελ και Σία. Το μήνυμα της δημοκρατικής ανατροπής μπορεί να φτάσει σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς παντού η λιτότητα εξεγείρει τις κοινωνίες.

Όσα δεκανίκια κι αν προσφέρει η Μέρκελ στον Σαμαρά, η επιμονή στον μνημονιακό ολοκληρωτισμό παράγει συνθήκες κοινωνικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης. Ας μην αιτιώνται τα "άκρα", ας μη δυσφημούν την Αριστερά, ας μην ενοχλούνται υποκριτικά με την άνοδο της Ακροδεξιάς, την οποία θωπεύουν. Ο λαός έχει γνώση!
anarxikostrapezitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ