2012-10-06 20:30:34
Φωτογραφία για Διαλύουν την ΑΕΚ
Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει στο blog του για την ΑΕΚ που καίγεται για έναν "κανονικό" προπονητή, ο οποίος όμως δεν θα εμφανιστεί όσο αυτοί που διοικούν συνεχίσουν να μάχονται για τα μικροσυμφέροντά τους και όχι για την επιβίωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει γνωρίσει τον επόμενο προπονητή της από το επόμενο κιόλας λεπτό της απομάκρυνσης του Βαγγέλη Βλάχου. Αυτό δεν χρειαζόταν έναν σοφό για να της το πει. Το γνωρίζουν ακόμη και τα 10χρονα παιδιά, που όταν διώχνουν προπονητή στο virtual ποδοσφαιράκι τους στην οθόνη, βάζουν αμέσως στη θέση του έναν άλλο. Αυτό το αντιλαμβάνονταν και αυτοί που έχουν σήμερα την ευθύνη να αποφασίζουν για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Παρ' όλα αυτά δεν κατάφεραν να προσλάβουν προπονητή. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να αναθέσουν τη δουλειά παραμονή του παιχνιδιού σε έναν άνθρωπο που δεν είχε καν την ευκαιρία να δουλέψει για τέσσερις - πέντε ημέρες σε ένα σχέδιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της Κέρκυρας, της πιο αδύναμης ομάδας που κυκλοφορεί στην Superleague.


Γιατί δεν βρήκαν προπονητή; Για τον ίδιο λόγο που εισέπραξαν την άρνηση από τον πνευματικό του Αναστασιάδη. Για τον ίδιο λόγο που εισέπραξαν την άρνηση του Τραϊανού Δέλλα. Για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν τους εμπιστεύεται κανείς. Και ποιος να εμπιστευτεί αυτό που συμβαίνει σήμερα στην ΑΕΚ; Ποιος να μην σκεφτεί ότι όλοι αυτοί, με όλα αυτά που κάνουν όχι απλώς δεν θα βοηθήσουν έναν προπονητή να βγάλει μια άκρη και να φτιάξει μια ομάδα που θα σωθεί αλλά θα τον εμποδίσουν;

Είναι βαριά άρρωστη η ΠΑΕ ΑΕΚ. Οχι μόνο επειδή της λείπουν ένα σωρό λεφτά, αλλά και επειδή είναι γεμάτη από ανθρώπους που κοιτάζουν και παλεύουν για το μικροσυμφέρον τους και όχι για την επιβίωση της ΠΑΕ και την θεραπεία της ΑΕΚ.

Κοιτάζει κανείς το πρόγραμμα της ΑΕΚ στις επόμενες αγωνιστικές και αντιλαμβάνεται ότι αν δεν παραδοθούν αμέσως τα κλειδιά σε έναν κανονικό και έμπειρο προπονητή την περιμένουν μπροστά τα πολύ χειρότερα. Και την ίδια στιγμή σκέφτεται ο παρατηρητής ότι είναι πολύ δύσκολο να πει το "ναι" ένας σοβαρός προπονητής και να την αναλάβει. Οχι επειδή θα τον φοβίσουν οι 2 βαθμοί και το πρόγραμμα των αγώνων, αλλά επειδή θα τον τρομάξει αυτό που θα αντιληφθεί ότι συμβαίνει εντός ΠΑΕ, εντός ΑΕΚ.

Είναι για γέλια και για κλάματα ο ισχυρισμός ότι οι σύμβουλοι της ΠΑΕ έδιωξαν τον Βλάχο επειδή ήταν τρομαγμένοι οι υποψήφιοι επενδυτές. Αν ήταν τρομαγμένοι πριν, τώρα πώς θα είναι; Κι αν είχαν τρομάξει με τον αναποτελεσματικό προπονητή, πώς πρέπει να νιώθουν με αυτά που βλέπουν να κάνουν και να μη κάνουν όλοι αυτοί που βρίσκονται, βρίσκονταν ή προσπαθούν να μπουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ