2012-10-09 16:34:50
Φωτογραφία για ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ένταση επικρατεί στη Β.Γεωργίου στο Σύνταγμα. Διαδηλωτές πετούν πέτρες και αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια. Η αστυνομία απαντά με χημικά και βομβίδες κρότου- λάμψης.

Νωρίτερα, διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη που βρίσκεται μπροστά στο Κοινοβούλιο.

Η αστυνομία απάντησε με βομβίδες κρότου- λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών και τους απώθησε προς την Πανεπιστημίου, στο ύψος των Προπυλαίων, όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

Ομάδες ατόμων προκάλεσαν φθορές, ξηλώνοντας πλάκες από πεζοδρόμια και πετώντας πέτρες στις ομάδες ασφαλείας και σε κτίρια της περιοχής. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν και σε αυτή την περίπτωση εκτεταμένη χρήση χημικών.

Ο κόσμος παραμένει στην πλατεία Συντάγματος και η υπόλοιπη συγκέντρωση εξελίσσεται κανονικά. Μικροεπεισόδια ξεσπούν κατά διαστήματα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, χωρίς να γενικεύονται.


Πλήθος κόσμου συμμετέχει στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 30.000 διαδηλωτές.

Στο Σύνταγμα «χτυπά» η καρδιά των διαδηλώσεων, όπου έχουν συγκεντρωθεί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ εκεί έφτασε και η πορεία του ΠΑΜΕ.

Μικροένταση επικράτησε και νωρίτερα έξω από τη Βουλή, όταν διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στο φράγμα και έβαλαν φωτιά σε ναζιστικές σημαίες. Απροσπέλαστο  το κέντρο της Αθήνας.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις και περισσότερες από 50 προσαγωγές. Δύο από τα άτομα που συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα σπρέι πιπεριού και ένα καπνογόνο.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ