2012-10-16 21:35:02
Φωτογραφία για Γερή «μπάζα» από τους... λαθρεπιβάτες
Καρπούς φαίνεται πως αποδίδουν οι εντατικοί έλεγχοι που γίνονται στα ΜΜΜ για την πάταξης της λαθρεπιβίβασης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες εντατικού έλεγχου (24 Σεπτεμβρίου - 14 Οκτωβρίου) σε σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς παρατηρήθηκε άνοδος των πωλήσεων εισιτηρίων της τάξης του 9% σε σχέση με τις πωλήσεις της περιόδου από 3 έως 23 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, επιβλήθηκαν συνολικά 3.431 πρόστιμα, τα οποία έφεραν έσοδα ύψους αξίας 272.580 ευρώ. Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης:

- Το 4% των προστίμων εισπράχθηκε τις μετρητοίς, ενώ το υπόλοιπο 96% καταλογίστηκε επί πιστώσει.

- Το 63% των περιπτώσεων αφορά επιβάτες που δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήριο, ενώ ποσοστό 19% αφορά εκείνους που δεν είχαν μαζί τους το δελτίο μερικής απαλλαγής.

- Το 5% των παραβάσεων αφορούσαν σε πλαστά εισιτήρια.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι η απώλεια εισπράξεων για τον ΟΑΣΑ και τον Προαστιακό στην Αττική λόγω λαθρεπιβίβασης εκτιμάται από 25 έως 37,5 εκατ. ευρώ.

Γνωστοποιεί επίσης ότι έως και το τέλος Οκτωβρίου θα υλοποιηθεί το μέτρο που σχετίζεται με την δωρεάν παροχή ενός εισιτηρίου για κάθε δέκα ακυρωμένα.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ΟΑΣΑ προωθεί τα μέτρα πιστοποίησης που αφορούν στο δίκτυο διανομής και πώλησης εισιτηρίων με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της πλαστογράφησης.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ