2012-10-18 16:59:04
Φωτογραφία για Οι πλούσιοι των 3.000 ευρώ
του Χιώτη Βασίλη

Σε αντίθεση με όλες τις μπαρούφες και τις κούφιες διακηρύξεις που ακούγαμε προεκλογικά από τα κόμματα που σήμερα κυβερνούν, αυτό που μέχρι τώρα έχουν καταφέρει, είναι να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα του …βασικού ημερομισθίου! Οτιδήποτε παραπάνω, θεωρείται αδικαιολόγητος πλουτισμός και ψαλιδίζεται όλο και περισσότερο μέχρι που να φθάσουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα (όσοι απέμειναν δηλαδή) στα επίπεδα του εργάτη που αμείβεται με τον βασικό μισθό.

Τελευταίο κρούσμα, η περικοπή της αποζημίωσης που θα δικαιούται ένας εργαζόμενος όταν απολύεται, την οποία απαιτούσε η Τρόικα.

Αφού βγήκαν στις τηλεοράσεις σαν φουσκωμένοι διάνοι, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης για να δηλώσουν ότι δεν δέχονται καμιά αλλαγή στα εργασιακά, τελικά δέχτηκαν την περικοπή των αποζημιώσεων για εισοδήματα άνω των 3.000 ευρώ.

«Αυτά τα εισοδήματα τα παίρνουν λίγοι και δεν συνιστά εργασιακή ανατροπή» αποφάνθηκε μάλιστα ο συνταγματολόγος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Με αυτά τα μυαλά, έφτασε το ΠΑΣΟΚ στο 12% Πράγματι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα που έχουν μικτές αποδοχές 3.000 ευρώ, (δηλαδή 2.000 καθαρά) δεν είναι πάρα πολλοί. Αλλά δεν είναι και λίγοι, αν κρίνει κανείς από τους φόρους που συνεισφέρουν κάθε χρόνο στο κράτος. Διότι θεωρούνται πλούσιοι! Φορολογούνται με έναν ιδιαίτερα υψηλό συντελεστή, δεν δικαιούνται καμιά φοροαπαλλαγή, ή άλλο προνόμιο που έχουν ακόμη ορισμένοι χαμηλόμισθοι, και τώρα τους κόβουν και την αποζημίωση, την οποία έχουν κατοχυρώσει με εργασία μιας ολόκληρης ζωής.

Ο πλούσιος των 3.000 ευρώ δεν μπορεί πια να έχει οικογένεια, γιατί κανείς δεν καταλαβαίνει την ανάγκη του να πληρώνει φροντιστήρια για τα παιδιά του, ούτε να αποπληρώσει στεγαστικό δάνειο, γιατί η τράπεζα δεν του ρυθμίζει την δόση.

Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί κατόρθωσε να προκόψει! Κατόρθωσε με την δουλειά του να πείσει τον εργοδότη του ότι αξίζει κάτι παραπάνω, επειδή πιθανότατα δουλεύει και πολύ παραπάνω.

Όλα αυτά όμως για την κυβέρνηση των τριών κομμάτων (και των εφτά θαλασσών) είναι αδιάφορα. Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και ποινικό αδίκημα να είσαι επιτυχημένος στην Ελλάδα!

Αυτά τα κόμματα καλούσαν προεκλογικά, τα «ελληνικά μυαλά» που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό να επαναπατριστούν. Να αφήσουν δηλαδή τις καλές τους δουλειές στο εξωτερικό και να έρθουν στην Ελλάδα για να τους τσεκουρώνει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, κάθε φορά που έχει κακοκεφιές η Τρόικα tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ