2012-10-27 14:26:22
Φωτογραφία για Νοβίτσκι, ο «αδιάφθορος» κυνηγός των… θρύλων του ντόπινγκ
ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Στις ΗΠΑ διαμένουν, επίσημα καταγεγραμμένοι, περίπου 9.000 άνθρωποι που φέρουν το επίθετο «Νοβίτσκι». Ο πιο διάσημος από αυτούς ωστόσο δεν είναι Αμερικανός πολίτης, είναι ένας Γερμανός, ο πανύψηλος (2μ11) μπασκετμπολίστας Ντιρκ Νοβίτσκι, με τη φανέλα των Μάβερικς.

Oλοι τον γνωρίζουν, όλοι τον θαυμάζουν. Ωστόσο υπάρχει (τουλάχιστον) ένας ακόμα Νοβίτσκι που κλέβει τις εντυπώσεις στις ΗΠΑ. Αυτόν, όμως, σχεδόν κανείς δεν τον γνωρίζει.

Πρόκειται για τον Τζεφ Νοβίτσκι, πράκτορας μιας κρατικής υπηρεσίας των ΗΠΑ που ασχολείται αποκλειστικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς σε θέματα διατροφής, ναρκωτικών και αναβολικών. Δεν φέρει όπλα, δεν γνωρίζει πολεμικές τέχνες, δεν ανήκει, ως παρακλάδι, ούτε στο FBI ούτε στη CIA. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο όλων εκείνων των αθλητών, σε διάφορα σπορ, που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ετσι έχει αρχίσει σιγά σιγά να χτίζει το όνομά του στην πατρίδα του. Η εντιμότητά του και η ικανότητά του έχουν οδηγήσει, αρχικά τους συναδέλφους του και κατόπιν τα ΜΜΕ, να του προσδώσουν το παρατσούκλι «Ελιοτ Νες» από εκείνη την παλιά τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Οι αδιάφθοροι» και πρωταγωνιστή τον αστυνομικό Νες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣΠΟΡΠηγή: sentragoal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ