2012-10-28 21:21:29
Φωτογραφία για Κόλλησαν στη βρο«Χ»ή
Η βροχή δεν επέτρεψε να γίνουν και πολλά πράγματα στη Βέροια στο παιχνίδι της τοπικής ομάδας με τη Ξάνθη. Oι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0 και μοιράστηκαν τους βαθμούς της ισοπαλίας. Με δέκα στην επανάληψη οι γηπεδούχοι.

Έτσι έπαιξαν

Με φουλ επιθετικό σχήμα επέλεξε να παρατάξει τη Βέροια στον αγωνιστικό χώρο ο Νίκος Καρύδας, καθώς προτίμησε το 4-4-2, στο οποίο βρίσκονταν τέσσερις επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Λόπεζ, Γεωργιάδης, Ορέστες, Σνάουτσνερ, Καλί, Καλογέρης, Καφές, Ολαϊτάν, Κόστλι, Μπαργκάν, Ιωάννου, ήταν οι 11 που ξεκίνησε ο τεχνικός των γηπεδούχων.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κωστένογλου προτίμησε το 4-2-3-1. Λοντίγκιν, Καζούμπα, Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Μαρίν, Βασιλακάκης, Ντάνι, Μαρσελίνιο, Μαρκόφσκι, ήταν αυτοί που προτιμήθηκαν από τον προπονητή της Ξάνθης για το αρχικό σχήμα.

Λίγα πράγματα

Το πρώτο μέρος δεν είχε να προσφέρει και πολλά πράγματα σε έναν αγωνιστικό χώρο που ήταν σε κακή κατάσταση, αλλά και βαρύς λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Η Βέροια ήταν καλύτερη και είχε κάποιες ευκαιρίες με σουτ, κυρίως, έξω από την περιοχή, όπως έκανε και η Ξάνθη στις όποιες επιθετικές της προσπάθειες.


Οι δυο αξιοσημείωτες είναι η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαργκάν στο 14', όπου η μπάλα κόντραρε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ και το ανάποδο ψαλίδι του Ιωάννου στο 38', που πήγε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν. Ωστόσο, η μεγάλη φάση ήταν στο 43', όταν ο Ιωάννου εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των αμυντικών της Ξάνθης και έδωσε στον Μπαργκάν, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ από πλάγια στέλνοντας την μπάλα χιλιοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Ανάπαυλα με ένταση

Πάντως, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένταση μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων. Έπειτα από ένα μαρκάρισμα στον Φλίσκα στο πρόσωπο, δεν τηρήθηκε το fair play από αυτούς της Βέροιας. Οι ακρίτες πήγαν να ζητήσουν το λόγο, τα... αίματα άναψαν και ο Γεωργιάδης χτύπησε εκτός φάσης τον Μαρσελίνιο. Έτσι, δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Ιωαννίδη και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, με τα πνεύματα να ηρεμούν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Την κατοχή η Ξάνθη, έμεινε το 0-0

Στην επανάληψη η Ξάνθη θέλησε να εκμεταλλευτεί το υπέρ της αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως δεν τα κατάφερε. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας και είχαν κάποιες φάσεις, αλλά δεν τις μετουσίωσαν σε γκολ.

Η πρώτη ήταν στο 50', όταν ο Μαρίν έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μαρκόφσκι κατέβασε ωραία την μπάλα για να κάνει το σουτ, που κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Αυτό του Μαρσελίνιο τρία λεπτά αργότερα δεν ανησύχησε τον Λόπεζ, ενώ στο 60' η Βέροια είχε τη μοναδική καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Ζε Βίτορ επιχείρησε ένα σουτ από πολύ μακριά, με τον Λοντίγκιν να μένει άγαλμα και να βλέπει την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από την εστία του. Τελευταία ευκαιρία, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλή, ήταν στο 73', όταν ο Μαρκόφσκι έστρωσε ωραία με το στήθος στον Μάνταλο, που έκανε αδύναμο σουτ, με τον Λόπεζ να μπλοκάρει. Κάτι περαιτέρω δεν υπήρξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και οι δυο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας.

Man of the match: Ο λίγος κόσμος που αψήφισε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και πήγε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το ματς.

Αδύναμος κρίκος: Μπορεί η βροχή να μην επέτρεπε να γίνουν πολλά πράγματα, αλλά έχουν γίνει και καλύτερα παιχνίδια με παρόμοιες καιρικές συνθήκες.

Στο ύψος του: Πολλές προσπάθειες από τον Μπαργκάν από πλευράς Βέροιας, ενώ ο Μάνταλος προσπάθησε περισσότερο από τη Ξάνθη προερχόμενος από τον πάγκο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μπαργκάν στο 43', όπου έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Βέροια να ανοίξει το σκορ.

Το στραγάλι: Σωστή η κόκκινη κάρτα στον Γεωργιάδη, που χτύπησε εκτός φάσης τον Μαρσελίνιο. Από εκεί και πέρα, ο Ιωαννίδης δεν είχε κάποια δύσκολη φάση και η διαιτησία του πέρασε απαρατήρητη.

Το ταμείο του Gazzetta: Η έντονη βροχόπτωση δεν επέτρεψε να γίνουν πολλά πράγματα στη Βέροια, οι δυο ομάδες έμεινα στο μηδέν και μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας, με τη Ξάνθη να μην εκμεταλλεύεται το αριθμητικό πλεονέκτημα, που είχε σε όλο το δεύτερο μέρος.

Συνθέσεις ομάδων

Βέροια (Νίκος Καρύδας): Λόπεζ, Γεωργιάδης, Ορέστες, Σνάουτσνερ, Καλί, Καλογέρης, Καφές (59' Ζε Βίτορ), Ολαϊτάν, Κόστλι (46' Αμαραντίδης), Μπαργκάν, Ιωάννου (70' Καλτσάς).

Σκόντα Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Καζούμπα, Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας (65' Ονουάτσι), Μαρίν (64' Μάνταλος), Βασιλακάκης, Ντάνι, Μαρσελίνιο (76' Πλατέλλας), Μαρκόφσκι.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ