2021-02-25 22:04:46
Φωτογραφία για Συγκλονιστικές καταγγελίες εγκύων: Κόλλησαν κορονοϊό σε κλινική
Την δικαστική οδό παίρνει η υπόθεση τριών νέων μητέρων που πήγαν να γεννήσουν σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης και βγήκαν θετικές στον κορονοϊό

Έτοιμες να κινηθούν νομικά δηλώνουν τρεις νέες μητέρες, που πήγαν να γεννήσουν σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης και βγήκαν θετικές στον κορονοϊό.

«Πήγαμε στην κλινική για πιο καλά, για να μην κολλήσουμε κάτι στο δημόσιο, που όλα τα δημόσια πια είναι με πολλά κρούσματα, αλλά φαίνεται ότι εκεί πέρα την πατήσαμε», καταγγέλλει 23χρονη μητέρα.

Όπως καταγγέλλει στο LIVE NEWS μία εκ των τριών γυναικών, δεν κόλλησαν μόνο οι ίδιες αλλά και τα μωρά τους, που μόλις είχαν φέρει στον κόσμο.

«Της μίας της κοπέλας το μωράκι ήταν κι αυτό θετικό και νοσηλεύτηκε προληπτικά σε δημόσιο νοσοκομείο. Η παιδίατρος μας είπε ότι κι εμάς θα είναι θετική, γιατί είχε επεισόδια στην κλινική με υπόπνοιες».

«Προσευχόμουν για το παιδί μου»


Ξημερώματα της 8ης Φεβρουαρίου, η 23χρονη κάνει εισαγωγή στην ιδιωτική κλινική τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Κάναμε rapid test και μοριακό και ήταν αρνητικά. Περιμέναμε να βγει το αρνητικό rapid για να μπω μέσα μετά περιμέναμε να βγει και το μοριακό για να γίνει η αναισθησία. Βγήκε αρνητικό. Και ο άντρας μου το ίδιο και μετά μπήκε μαζί μου».

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τις άλλες δύο εγκυμονούσες. Τα προβλήματα όμως άρχισαν όταν το μωρό της 23χρονης εμφάνισε δυσλειτουργία στην αναπνοή και χαμηλό κορεσμό οξυγόνου.

«Ήμουν πολύ χάλια, συνέχεια προσευχόμουν να πάνε όλα καλά, αυτό, ήτανε πολύ χάλια συναίσθημα. Έκανε κάποιες υπόπνοιες, έπεφτε ο κορεσμός του οξυγόνου του».

Μετά το εξιτήριό της, εμφάνισε και η ίδια συμπτώματα, όπως απώλεια οσμής, γεύσης και έντονο βήχα.

«Στις 18 έκανα τεστ και ήταν θετικό. Ενημέρωσα τις κοπέλες ότι είμαι θετική για να ξέρουν. Κι έκαναν κι αυτές τεστ και βγήκαν κι αυτές θετικές γιατί είχαν κι αυτές κάποια συμπτώματα.

«Το ρίχνουν πάνω μας»

Όπως καταγγέλλει η ίδια, η εν λόγω κλινική επιχειρεί ν’ αποποιηθεί των ευθυνών της, υποστηρίζοντας πως κάποια από τις έγκυες ήταν θετική κατά την εισαγωγή της, αλλά με χαμηλό ιικό φορτίο.

«Το ρίχνουν πάνω μας ότι εμείς είχαμε κάτι ενώ εμείς και οι τρεις οι κοπέλες είχαμε κάνει τεστ και των τριών βγήκαν αρνητικά και των άντρων μας επίσης», λέει η 23χρονη μητέρα.

Απίστευτη όμως, είναι και η απάντηση που φέρεται να έδωσε η κλινική στην Πολιτική Προστασία, όταν ρωτήθηκε για το πώς ξεκίνησε η διασπορά.

«Στην Πολιτική Προστασία που επικοινώνησα μαζί τους, τους είπαν ότι στο δωμάτιό μας βγήκαν και μπήκαν 105 άτομα. Από επισκέπτες εμείς είχαμε μόνο τους άντρες μας και αυτό μόνο την ημέρα που γεννούσαμε και μισή ώρα την επόμενη ημέρα».

Οι τρεις γυναίκες παραμένουν στο σπίτι τους σε καραντίνα και αναμένεται μέσω της δικηγόρου τους να κινηθούν νομικά εναντίον της κλινικής.

«Ανυπολόγιστη η περιπέτεια»

Σύμφωνα με τη Σωτηρία Πανουσάκη, δικηγόρο των γυναικών, και οι τρεις γυναίκες αλλά και τα βρέφη είναι πλέον καλά στην υγεία τους, ωστόσο η περιπέτεια στην οποία υπεβλήθησαν «είναι ανυπολόγιστη».

«Το πώς κόλλησαν είναι φανερό», σημείωσε δεικτικά η κ. Πανουσάκη, ενώ τόνισε στην κλινική έχουν εμφανιστεί και άλλα κρούσματα.

Πλέον η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. 
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ