2012-10-30 12:54:02
Φωτογραφία για Έπειτα από 130 χρόνια ξαναλειτούργησε ο Αϊ Δημήτρης Κλεινοβού Καλαμπάκας
Συγκινητικές στιγμές στο εξωκκλήσι του Αϊ Δημήτρη στον Κλεινοβό, ο οποίος ξαναλειτούργησε έπειτα από 130 ολόκληρα χρόνια.

Το εκκλησάκι είχε καταρρεύσει το 1880, ωστόσο οι Κλεινοβίτες οι οποίοι αγαπούσαν και ευλαβούνταν πολύ τον Άγιο το έχτισαν από την αρχή, με τη στήριξη και τη βοήθεια του ακούραστου Εφημέριου του χωριού παπα Γιώργη Σαμαρά. Την πρωτοβουλία ανέλαβε πάντως ο κ. Ηλίας Δήμτσας, έπειτα από προτροπή της συζύγου του Αλίκης Μανώλη (κάτοικοι Αθηνών, αλλά Κλεινοβίτες στην καταγωγή) και σιγά σιγά άρχισε το εκκλησάκι να χτίζεται πάλι. Ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, την περασμένη Παρασκευή, η καμπάνα χτύπησε ξανά χαρμόσυνα και τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι παρά το ότι το εξωκλήσι είναι σε δύσβατη περιοχή ήταν πολλοί οι προσκυνητές που ανέβηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Τέλος αξίζει να επισημανθεί ότι ανάλογες θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και ακόμη μια φορά το χρόνο, την 18η Αυγούστου ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης.

Trikalavoice.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ