2012-11-02 05:10:03
Φωτογραφία για Ο Σάντι εξόντωσε τους αρουραίους
Όταν ο τυφώνας Σάντι σάρωσε την Ανατολική Ακτή προκαλώντας πλημμύρες στη Νέα Υόρκη και πολλές άλλες πολιτείες, εκφράστηκαν φόβοι ότι... εκατομμύρια αρουραίοι θα εγκαταλείψουν τα υπόγεια τούνελ και θα βγουν στους δρόμους για να σωθούν.

Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν συνέβη κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα πολλοί επιστήμονες να υποστηρίζουν τώρα ότι το νερό πλημμύρισε τα τούνελ με τέτοια ταχύτητα που, αν και δεινοί κολυμβητές, οι αρουραίοι δεν πρόλαβαν να ξεφύγουν και πνίγηκαν.

Σε δηλώσεις του στο περιοδικό Forbes, ο κ. Sam Miller, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης για την Ψυχική Υγεία και την Υγιεινή, ανέφερε ότι ο κυκλώνας Σάντι δεν αύξησε τους αρουραίους στους δρόμους, ενώ προσέθεσε ότι αν και συνήθως οι πλημμύρες αναγκάζουν τα τρωκτικά να βγουν από τα τούνελ, πολλές φορές πνίγουν τους αρουραίους στα λαγούμια τους με αποτέλεσμα τη μείωση του πληθυσμού τους.

Από την πλευρά του ο επιστήμονας Robert Corrigan που ειδικεύεται στα τρωκτικά και συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο του πληθυσμού τους στη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι οι νεογέννητοι αρουραίοι το πιθανότερο είναι ότι θα πεθάνουν, εκτός αν η μητέρα τους τους μεταφέρει σε ασφαλές μέρος.


Την άποψη ότι οι περισσότεροι αρουραίοι θα πνιγούν υποστηρίζει και ο Δρ. Herwig Leirs από το Πανεπιστήμιο του Antwerp στο Βέλγιο.«Οι αρουραίοι θα παρασυρθούν με το ρεύμα και δεν θα έχουν τη δύναμη να ανέβουν στην επιφάνεια και να αναπνεύσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα τρωκτικά πάντως που θα επιβιώσουν, μόλις υποχωρήσουν τα νερά, αναμένεται να βγουν στους δρόμους και να σαρώσουν τους κάδους απορριμμάτων ψάχνοντας για τροφή.Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC περίπου 28 εκατομμύρια αρουραίοι ζουν στα υπόγεια τούνελ της Νέας Υόρκης.

Το αν θα απειλήσουν τα δημόσια υγεία μετά τον τυφώνα Σάντι εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα εξατμιστεί το νερό και το πόσο γρήγορα θα καθαριστούν τα τούνελ.
econews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ