2012-11-02 13:45:09
Φωτογραφία για Κρίσιμες ώρες για την συνοχή στο ΠΑΣΟΚ
Αισιόδοξοι πως το ΠΑΣΟΚ θα περάσει από τις ψηφοφορίες της Βουλής για τον προϋπολογισμό και το μνημόνιο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, μετά το τελεσίγραφο Βενιζέλου, είναι οι επιτελείς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η μόνη σίγουρη απώλεια είναι του Μιχάλη Κασσή, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε. Από εκεί και πέρα, αρχίζουν οι εκτιμήσεις. Για τους κυρίους Παραστατίδη και Κουτσούκο επισημαίνουν ότι υπάρχει ένα «ηθικό θέμα».

Είχαν διαγραφεί και είχαν ενταχθεί ξανά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ με τη δέσμευση πως θα στηρίξουν το Κίνημα. Οπότε, λένε, δε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο το «όχι».

Η ίδια ελπίδα υπάρχει και για τον Κώστα Σκανδαλίδη. Πως θα επιλέξει κάποια πιο ήπια μορφή άρνησης από το «όχι». Εκτιμούν ότι μπορεί να δηλώσει παρών ή να μην συμμετάσχει καν στη ψηφοφορία.

Τη διαφορά θα κάνει η στάση της «ομάδας» των πρώην υφυπουργών. Ο Θάνος Μωραΐτης δήλωσε πως αντέχει το βάρος του «όχι», αλλά οι Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Δριβελέγκας και Θεοδώρα Τζάκρη δείχνουν να το σκέφτονται. Στην Ιπποκράτους έχουν φθάσει πληροφορίες πως στον κύκλο αυτών των βουλευτών διακινείται η σκέψη να θέσουν ως όρο για τη θετική τους ψήφο την παραίτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.


«Ο Βαγγέλης δεν είναι στη θέση που ήταν πριν από έναν χρόνο ο Γιώργος», απαντούν οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος. Γιατί, πριν από ένα χρόνο ομάδα βουλευτών (Εύα Καϊλή και άλλοι) είχε εξαρτήσει τη ψήφο της στο μνημόνιο 2 από την αλλαγή, τότε, πρωθυπουργού.

Η εκτίμηση είναι πως δε θα τολμήσουν να ανοίξουν τέτοιο θέμα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία. Άλλωστε όπως αναφέρει το parapolitika.gr, ισχύει η πρόσκληση- πρόκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου προς όλους να τα συζητήσουν όλα, και το θέμα της ηγεσίας αν θέλουν, στο συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Αναμένουν, όμως, τη στάση τους στις ψηφοφορίες για τον προϋπολογισμό και το μνημόνιο 3.
enimerotiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Εδώ που φτάσαμε»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Εδώ που φτάσαμε»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ