2012-03-22 15:31:03
Φωτογραφία για Παγκόσμια πρεμιέρα: συμπαγείς διαστάσεις, μεγάλες δυνατότητες – το νέο Mokka
Παρά το μικρό συνολικό μήκος των 4,28 m, το Mokka μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση μέχρι πέντε άτομα σε υπερυψωμένα καθίσματα. Συνδυάζει ελκυστική σχεδίαση με καινοτόμες τεχνολογίες και ανώτερες λειτουργίες, που γίνονται πλέον προσιτές σε έναν ευρύτερο κύκλο πελατών. Στη δυναμική οδηγική εμπειρία συμβάλλουν τρεις αποδοτικοί κινητήρες, οι βενζινοκινητήρες 1.6 85 kW/115 hp και 103 kW/140 hp 1.4 l Turbo και ο 1.7 CDTI με 96 kW/130 hp. Η ασφάλεια αυξάνεται με τεχνολογίες αιχμής που λανσάρονται για πρώτη φορά στην κατηγορία SUV B, όπως τα Συστήματα Υποστήριξης Οδηγού που βασίζονται στην εμπρός κάμερα Opel Eye, μία κάμερα οπισθοπορείας, το μοναδικό σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix και τα πιστοποιημένα καθίσματα AGR.

Η οδική συμπεριφορά του Mokka έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες ζωής στην πόλη σε συνδυασμό με όλες τις off-road δυνατότητές του. Γι' αυτό εκτός από την εμπρόσθια κίνηση (FWD), το Mokka προσφέρεται με τεχνολογία AWD για καλύτερη πρόσφυση και οδική συμπεριφορά. Η τεχνολογία AWD είναι αποδοτική, ευφυής και προσιτή, ενώ μετατρέπει το Mokka από στιβαρό SUV πόλης σε ικανό όχημα εκτός δρόμου.


Σε καλές συνθήκες πρόσφυσης, όπως στην άσφαλτο, το Mokka χρησιμοποιεί FWD mode με όλη τη ροπή να κατανέμεται στους εμπρός τροχούς, προς όφελος της κατανάλωσης. Ωστόσο, για ανώτερη οδηγική άνεση και συμπεριφορά, η κατανομή ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα μπορεί να μεταβάλλεται ανάλογα με την πρόσφυση και την οδηγική κατάσταση. Σε πολύ ολισθηρούς δρόμους, η κατανομή ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα είναι 50-50. Συνολικά, ο οδηγός απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος που προσαρμόζεται αυτόματα στις επικρατούσες οδικές συνθήκες. Ολόκληρο το σύστημα AWD ζυγίζει μόνο 65 κιλά, κάτι που ωφελεί την κατανάλωση.

Στάνταρ χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία σε όλες τις εκδόσεις Mokka περιλαμβάνουν Electronic Stability Control (ESC), Traction Control (TC) καθώς και τα συστήματα Hill Start Assist (HSA) και Hill Descent Control (HDC) – που βελτιώνουν την οδηγική άνεση και ασφάλεια σε ανηφόρες και κατηφόρες. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ