2012-11-04 13:04:58
Φωτογραφία για Αλλαγές στην υγειονομική περίθαλψη των στρατιωτικών προωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Αλλαγές στην υγειονομική περίθαλψη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων προωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προχωρώντας, σε πρώτη φάση, στο διαχωρισμό της παροχής και άσκησης υγειονομικής υπηρεσίας, από την οικονομική πολιτική στο χώρο της υγείας, εντός του στρατεύματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου είναι η δημιουργία ενός Ασφαλιστικού Ταμείου Υγείας στις Ένοπλες Δυνάμεις αντίστοιχου, περίπου, του ΕΟΠΥΥ. Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, στο πλαίσιο λειτουργίας του Ασφαλιστικού Ταμείου Υγείας θα χορηγηθούν στο σύνολο των ασφαλισμένων -εν ενεργεία και εν αποστρατεία- στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κοινά βιβλιάρια υγείας, μαγνητικές κάρτες μελών, συγκεντρωτικά παρακολούθησης νοσηλίων κ.λπ.

Την ίδια στιγμή, πάντως, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εμφανίζεται να εξετάζει και τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε ορισμένα τμήματα των στρατιωτικών νοσοκομείων να ανοίξουν, με το αζημίωτο, για το ευρύ κοινό. Να επιτραπεί δηλαδή η εμπορική εκμετάλλευση παροχής υγειονομικών υπηρεσιών (π.χ. ο γραμμικός επιταχυντής του 424 ΓΣΝΕ στη Θεσσαλονίκη, το Κέντρο Μοριακής Βιολογίας του 401 ΓΣΝΑ, το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής, το Κέντρο Καταδυτικής Ιατρικής κ.λπ.) στα στρατιωτικά νοσοκομεία για εξασφάλιση εσόδων.

(ΤΟ ΚΑΡΦΙ 03/11/2012 – Σ.Λ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4.html 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ