2012-11-04 17:53:03
Φωτογραφία για Υπό κράτηση 44χρονος για το φόνο του χρυσοχόου
Διάταγμα 8ημερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 44χρονου από χωριό της Πόλης Χρυσοχούς που συνελήφθη χθες ως ύποπτος για την υπόθεση του φόνου που διεπράχθη στην Πέτρα του Ρωμιού το απόγευμα της Τετάρτης με θύμα τον 67χρονο Μιχάλη Δημητρίου, χρυσοχόο από τη Λάρνακα.

Όπως είναι γνωστό το θύμα δέχτηκε δύο πυροβολισμούς, ένα στο κεφάλι και ένα στο στήθος και βρέθηκε ξαπλωμένο έξω από το αυτοκίνητο του που βρισκόταν δίπλα από αγροτικό δρόμο σε περιοχή βόρεια της Πέτρας του Ρωμιού. Οι 17 χιλιάδες ευρώ που είχε στην κατοχή του για την αγορά χρυσού δεν εντοπίστηκαν.

Ο εξεταστής της υπόθεσης, υπαστυνόμος Μιχάλης Ιωάννου, Αναπληρωτής υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, ζήτησε την κράτηση του υπόπτου για 8 ημέρες με την αιτιολογία ότι υπάρχουν εύλογες υποψίες για την εμπλοκή του υπόπτου στις κατηγορίες φόνου εκ προ μελέτης, ένοπλης ληστείας, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια και παράνομης κατοχής και μεταφοράς κυνηγετικού όπλου, επίσης χωρίς την εξασφάλιση άδειας.


Η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία του γιού του θύματος για συνομιλία του χρυσοχόου με πρόσωπο, το μικρό όνομα του οποίου ταιριάζει με του υπόπτου, πριν την αναχώρηση του από τη Λάρνακα. Εξασφάλισε, επίσης, μαρτυρία ότι το θύμα που είχε μακρινή συγγένεια με τον ύποπτο, είχε συναλλαγές μαζί του για αγορά χρυσού, ότι υπήρξε μεταξύ τους συνάντηση και στο παρελθόν, και ότι η συνάντηση της 31ης Οκτωβρίου, ημέρα της δολοφονίας, καθορίστηκε να γίνει σε χώρο κοντά στο χωριό Πισσούρι.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε, επίσης, ότι σε σημειωματάριο του θύματος ήταν καταγεγραμμένο το όνομα του υπόπτου, ο αριθμός ταυτότητας του και ο αριθμός των 300 ευρώ. Ο υπαστυνόμος Μιχάλης Ιωάννου πρόσθεσε ότι η Αστυνομία, σε έρευνες που διεξήγαγε στο πλαίσιο των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, εντόπισε τη χρήση κάρτας σε συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο που λάμβανε σήμα από την περιοχή που γειτνιάζει με το χωριό που διαμένει και εργάζεται ο ύποπτος.

Επίσης, από έρευνες που προχώρησε η Αστυνομία στην κατοικία, τα υποστατικά και το αυτοκίνητο του υπόπτου, εντοπίστηκε το κινητό τηλέφωνο από το οποίο εντοπίστηκε και η προαναφερόμενη κάρτα, ενδύματα, κυνηγετικό όπλο τύπου φλομπέρ και απαγορευμένα φυσίγγια.

Ο υπαστυνόμος Ιωάννου είπε ακόμα πως αναμένεται από την Αστυνομία η λήψη άλλων 180 καταθέσεων από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος αλλά και ο βαλλιστικός έλεγχος του όπλου που εντοπίστηκε στο σπίτι του υπόπτου.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Γιώργος Βλάμης έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας, αναφέροντας πως υπάρχει εύλογη υποψία σύνδεσης του υπόπτου με τα διερευνώμενα αδικήματα.

Ο Πρόεδρος τους Δικαστηρίου καταλήγοντας ανέφερε πως συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να κάνει αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας και να εκδώσει διάταγμα για 8 ήμερες προσωποκράτησης για τον 44χρονο.

Η συνήγορος του υπόπτου δεν έφερε ένσταση θέτοντας, όπως είπε, στη διάθεση των ανακριτικών αρχών τον πελάτη της. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως ο ύποπτος δηλώνει αθώος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ