2012-11-05 07:38:03
Φωτογραφία για Μαθητικά ξενύχτια με... πούλμαν
Οργανωμένη ολονύκτια εξόρμηση μετά... αλκοόλ πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες ανήλικοι μαθητές από τα βόρεια προάστια με... στόχο τη «συγκέντρωση χρημάτων για την πενθήμερη εκδρομή».

Λεωφορεία που είχαν μισθωθεί για τον σκοπό αυτό έκαναν «στάση» σε διάφορες περιοχές «μαζεύοντας» παιδιά, κυρίως της Γ΄ Λυκείου, καταλήγοντας σε συγκεκριμένο κέντρο της παραλιακής λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Η επιστροφή είχε κανονιστεί για λίγο πριν από τα ξημερώματα.

Εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων προσεγγίζουν τα προεδρεία των 15μελών συμβουλίων, προτείνοντας να αναλάβουν μια τέτοια «εξόρμηση» στοχεύοντας λίγους μήνες αργότερα, να «κλείσουν» και την πενθήμερη εκδρομή. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα συγκεκριμένα γραφεία διατηρούν καλές σχέσεις με μέλη των μαθητικών συμβουλίων, ενώ οι ίδιοι οι τελειόφοιτοι μυούν στα «κόλπα» τα παιδιά της Β΄ και της Α΄ Λυκείου, προκειμένου αργότερα να αναλάβουν εκείνα τις επαφές Εκτιμάται ότι λίγα, κυρίως μικρά, ταξιδιωτικά γραφεία της Αθήνας δραστηριοποιούνται σ’ αυτές τις μαθητικές νυχτερινές εξορμήσεις. Τα χρήματα, που μπορεί να φτάσουν και τις 2.000 ευρώ για ένα σχολείο, καταλήγουν στον ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης, το πρακτορείο και δύο - τρεις μαθητές που «κρατούν ταμείο».

Καθημερινή της Κυριακής
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ