2012-03-22 16:31:04
Φωτογραφία για Ο ανένδοτος του Σαρκοζί
Σε τηλεοπτικό του μήνυμα που μεταδόθηκε πριν από λίγο ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι προτίθεται να λάβει ποινικά μέτρα για να καταπολεμήσει την «ιδεολογική κατήχηση» των εξτρεμιστών, ενώ θα κάνει πιο αυστηρές τις κυρώσεις για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό για ιδεολογικούς σκοπούς.

«Εφεξής οποιοσδήποτε μπαίνει τακτικά σε ιστότοπους που προάγουν την τρομοκρατία ή που καλούν σε βία θα διώκονται», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος μετά το θάνατο του Μοχάμεντ Μέραχ , που δολοφόνησε επτά ανθρώπους στην Τουλούζη και το Μοντομπά και φέρεται να συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

«Οποιοσδήποτε ταξιδεύει στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει ιδεολογική κατήχηση θα διώκεται ποινικά», είπε ο Σαρκοζί και συμπλήρωσε:

«Η Γαλλία δεν θα ανεχθεί την στρατολόγηση ή την ιδεολογική κατήχηση στο έδαφός της. Θα ήθελα επίσης να ζητήσω από τους Γάλλους να μην συγχέουν τα κίνητρα του Μέρχα με το Ισλάμ. Οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας δεν έχουν καμία σχέση με τα παράλογα κίνητρα ενός τρομοκράτη. Οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας δεν έχουν καμία σχέση με τα παράλογα κίνητρα ενός τρομοκράτη (....). Δεν πρέπει να συγχέουμε τα δύο. Προτού βάλει στο στόχαστρό του παιδιά Εβραίων, ο δολοφόνος είχε πυροβολήσει εναντίον μουσουλμάνων». Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα προσχώρηση στο ΛΑΟΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα προσχώρηση στο ΛΑΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ