2012-03-22 16:29:29
Φωτογραφία για Οι Ιντιγνάδος έφτασαν στην Πρέβεζα [video]
Σήμερα το μεσημέρι έφτασαν στην Πρέβεζα οι αποκαλούμενοι “Ιντιγνάδος”. Πρόκειται για ένα διεθνές κίνημα το οποίο έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά την εξέγερση στις αραβικές χώρες την 15η Μαίου.

Ξεκίνησε από την συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων στην Μαδρίτη και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ισπανίας διαδηλώνοντας για το ισχύον πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο της χώρας.

Πολύ γρήγορα το κίνημα εξαπλώνεται στις πλατείες της Ευρώπης και κατόπιν του κόσμου ολόκληρου, με την μορφή αυτοδιαχειριζόμενων κατασκηνώσεων.

Στα πλαίσια του κινήματος αυτού οργανώνονται δύο μεγάλες πορείες. Η πρώτη στην Αθήνα στις 15 Απριλίου και η δεύτερη στην Ρώμη στις 5 Μαϊου.

Εκεί οι παγκόσμιες αγορές που θα διοργανωθούν θα διαρκέσουν μια εβδομάδα. Θα γίνει παρουσίαση της συλλογικής δουλειάς που θα έχει γίνει στον δρόμο και θα έχει συγκεντρωθεί στο “Βιβλίο του Λαού” εμπλουτισμένο από το λόγο των κατοίκων των περιοχών και πόλεων που θα έχει περάσει το κίνημα.


Η ομάδα που έφτασε σήμερα στην Πρέβεζα, σύμφωνα με τα όσα είπαν στο pamepreveza.gr, αποτελείται από ανθρώπους που έχουν έρθει από Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αμερική και Βέλγιο.

Θα παραμείνουν στην Πρέβεζα για δύο ημέρες και θα μπορείτε να τους γνωρίσετε από κοντά στην πλατεία Ανδρούτσου όπου θα βρίσκονται για να συνομιλήσουν με τον κόσμο.

Το pamepreveza.gr τους συνάντησε στην είσοδο της πόλης της Πρέβεζας όπου είχαν σταματήσει για να ξεκουραστούν...

Από εκεί οι φωτογραφίες και το video που ακολουθούν...
pamepreveza.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Οι Έλληνες μπορούν!»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Οι Έλληνες μπορούν!»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ