2012-03-22 17:41:26
Φωτογραφία για Διαμαρτυρία αρχαιολόγων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Παραστάσεις διαμαρτυρίας, στην Ακρόπολη, τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης... και τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα, θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι (12:00) του Σαββάτου (24 Μαρτίου) οι Έλληνες αρχαιολόγοι.

Οι αρχαιολόγοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο «Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος», που προβλέπει ότι την ευθύνη για την επιλογή των αρχαιολόγων στα ιδιωτικά έργα θα έχει ο εργολάβος και όχι η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Στις παραστάσεις συμμετέχουν: ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, ο Συλλόγος Ελλήνων Αρχαιολόγων, το Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού Αρχαιολογικών Εφορειών Πατρών-Αιτωλοακαρνανίας- Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, οι εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, και το εργατοτεχνικό προσωπικό, που συμμετέχει σε αρχαιολογικές υπηρεσίες ανασκαφής και αναστήλωσης.

«Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη καταστροφή αρχαιοτήτων, αποδυνάμωση του ρόλου των Εφορειών Αρχαιοτήτων και επιλογή αρχαιολόγων όχι αξιοκρατικά, αλλά με βάση τον χαμηλότερο μισθό», δήλωσε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Συλλόγου Έκτακτων Αρχαιολόγων, Σαπφώ Τάνου. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πες μου τι ψάρι τρως...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πες μου τι ψάρι τρως...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ