2024-02-21 21:49:49
Φωτογραφία για Σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει τη Βουδαπέστη με την Αθήνα
Η Αθήνα εντάχθηκε στο έργο του τρένου υψηλής ταχύτητας από τη Βουδαπέστη προς τα νότια. Αυτό θα επεκτείνει τον σιδηρόδρομο που συνδέει την ουγγρική πρωτεύουσα με τη σερβική πρωτεύουσα σε πρώτη φάση στα 1.500 χιλιόμετρα.

dailynewshungary.com

Hetzmann Mercédesz

 «Ιστορική νίκη» 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug , ο Σέρβος υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε «ιστορική νίκη» τη συμφωνία μεταξύ του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για επέκταση του Ευρωπαϊκού Διαδρόμου Χ προς την Ελλάδα, αναφέρει το Index . 

Η ουγγρική κυβέρνηση ήλπιζε πρόσφατα ότι το πρώτο τμήμα της γραμμής (μεταξύ Βουδαπέστης και Βελιγραδίου) θα ολοκληρωνόταν το επόμενο έτος. 

Η Σερβία ήταν λίγο πιο ρεαλιστική, βάζοντας το 2026 ως πιθανή ημερομηνία παράδοσης. 

Πριν από την υπογραφή της Σερβο-ελληνικής συμφωνίας, ο Σέρβος υπουργός Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών Γκόραν Βέσιτς καθοδήγησε τον Έλληνα ομόλογό του, Χρήστο Σταϊκούρα, κατά μήκος του υπό κατασκευή τμήματος, ανέφερε το Blic . 


Το ταξίδι με το Falcon (Sokol) διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισή ώρα μέχρι το Νόβι Σαντ, 76 χιλιόμετρα από το Βελιγράδι. Από εκεί, θα χρειαστούν άλλα 108 χιλιόμετρα για να φτάσετε στη Σουμπότιτσα, κοντά στα ουγγρικά σύνορα.

Βελιγράδι-Βουδαπέστη το 2027

 Αυτή η φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους, είπε ο Βέσιτς. Ανακοίνωσε επίσης μια νέα αλλαγή προθεσμίας: Από το Βελιγράδι στη Βουδαπέστη, θα μπορούμε να ταξιδέψουμε με τρένο σε λιγότερο από 4 ώρες το 2027. 

Η ανακαίνιση του ουγγρικού τμήματος της γραμμής είναι η πιο ακριβή ουγγρική σιδηροδρομική επένδυση όλων των εποχών. Ο αρχικός προϋπολογισμός των 400 δισεκατομμυρίων ευρώ είχε ήδη εκτιμηθεί σε 750 δισεκατομμύρια ευρώ κατά την έναρξη του έργου. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η τελική τιμή θα είναι ακόμη υψηλότερη, παρά το γεγονός ότι η ανακαίνιση θα γίνει σε επίπεδο τμήμα, έγραψε το Index. 

Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος του κόστους ανακαίνισης, το 85%, θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από κινεζικό δάνειο. 

Βουδαπέστη-Αθήνα σε 13 ώρες 

Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης και κατασκευής, ένας σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας μήκους 1.512 χιλιομέτρων θα συνδέει τη Βουδαπέστη με την Αθήνα. Θα χρειαστούν λιγότερο από 13 ώρες για να φτάσετε από τη Βουδαπέστη στην ελληνική πρωτεύουσα με το τρένο.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ