2012-03-22 19:17:08
Φωτογραφία για Δεν κάνει πίσω ο Χρυσοχοϊδης για το κέντρο μεταναστών στη Κοζάνη! (βίντεο)
Συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και την δήμαρχο Βοΐου Κοζάνης που αντιδρούν στη δημιουργία του κέντρου αυτή στην περιοχή τους

Αμετακίνητος ως προς τη δημιουργία του κέντρου υποδοχής μεταναστών σε παλιό στρατόπεδο στη Νεάπολη Κοζάνης εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και επιδιώκοντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας αναφέρθηκε στα αντισταθμιστικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή

Ειδικότερα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή και τη δήμαρχο Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «θα τονωθούν οι τοπικές οικονομίες θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα προσληφθούν υπάλληλοι για την καθαριότητα, και τη φύλαξη για τη διοικητική μέριμνα και υποστήριξη, θα ενισχυθεί το τοπικό εμπόριο».

Από την πλευρά της η κ.Παναγιώτα Ορφανίσου δήλωσε ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και 7 χρόνια.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προετοιμάζονται για κάθε περιφέρεια «κέντρα κλειστής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών που θα αποτελούν ουσιαστικά χώρους προετοιμασίας για την επιστροφή στη χώρα τους».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν το πρωί στο κέντρο της Νεάπολης Κοζάνης κάτοικοι της περιοχής που εκφράζουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία χώρου υποδοχής και διαμονής μεταναστών, σε παλιό στρατόπεδο, που βρίσκεται κοντά στον οικισμό.
Eglimatikotita
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ