2012-03-22 20:13:32
Φωτογραφία για Με αντίποινα απειλεί η Ουάσιγκτον Αμερικανικές κυρώσεις για τους «συμμάχους» του Ιράν
Η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν ξεκάθαρη: συγκεκριμένες χώρες που θα συνεχίσουν να λαμβάνουν πετρέλαιο από το Ιράν, ενώ οι ΗΠΑ έχουν μιλήσει για κυρώσεις κατά της Τεχεράνης –λόγω του πυρηνικού της προγράμματος, θα υποστούν αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις.

Η λίστα περιλαμβάνει 12 χώρες, ανάμεσα τους και τις καλύτερες «πελάτισσες» του Ιράν, την Κίνα και την Ινδία. Μαζί με αυτές, στο στόχαστρο των ΗΠΑ μπήκαν επίσης και Ν. Κορέα, Ν. Αφρική,  Ινδονησία, Μαλαισία, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Σρι Λάνκα, Ταϊβάν και Τουρκία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρει το ρωσικό RT,  ίσως διατάξει να βγουν εκτός αμερικανικού τραπεζικού συστήματος τράπεζες οι οποίες ναι μεν, είναι των ΗΠΑ, αλλά βρίσκονται στις χώρες οι οποίες υπάρχουν στη λίστα, έχοντας άμεση οικονομική σχέση με το Ιράν.

Ταυτόχρονα, συζητείται και η πιθανότητα να «απαλλαγούν» των κυρώσεων όσες από αυτές κριθούν σημαντικές από πλευράς εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Ενδεικτικά, σε αυτή την κατηγορία ανήκουν η Ν. Κορέα και το Πακιστάν που θεωρούνται σύμμαχοι των ΗΠΑ.

http://www.protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ