2012-11-09 09:37:14
Φωτογραφία για Δικτυωμένος και ψαγμένος
Ένα ενδιαφέρον κείμενο φιλοξενεί η ιστοσελίδα sentragoal για τον Τσιστιάκοφ, τον άνθρωπο που πλέον θα έχει τον απόλυτο έλεγχο στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Διαβάστε το παρελθόν του, την σχέση του με τον Πούτιν και πώς κατέληξε στον ΠΑΟΚ: Πριν εργαστεί στην Ανζί Μακχατσάκαλα (21/2/2011 ως 14/6/2012) ήταν απόφοιτος και μετέπειτα επικεφαλής του κρατικού προγράμματος «Μάνατζμεντ στα ομαδικά σπορτ» RMA. To πρόγραμμα αυτό που χρηματοδοτήθηκε από την ρωσική κυβέρνηση, ήταν το πρώτο του είδους που είχε σαν στόχο την εκπαίδευση μάνατζερ συλλόγων και ομοσπονδιών, μάνατζερ αθλητών και μάνατζερ αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το εν λόγω τμήμα συνεργάζεται στενά με την οργανωτική επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι (2014), την ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, την λίγκα χόκεϊ, αλλά και συλλόγους όπως η Ρεάλ, η Τσέλσι, η Βόλφσμπουργκ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Σπαρτάκ Μόσχας και η Λοκομοτίβ Μόσχας
. Επίσης με τις μπασκετικές ΤΣΣΚΑ Μ.όσχας και Χίμκι. Αποτελεί «παιδί» της έντονης ενασχόλησης του Βλάντιμιρ Πούτιν με την εξάπλωση και αναδιοργάνωση του αθλητισμού στην Ρωσία. Επιπλέον διετέλεσε εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής της ρωσικής λίγκας μπάσκετ (PBL). Εχοντας τέτοια προσόντα αλλά και γνωριμίες, ο ζάμπλουτος πρόεδρος της Ανζί, Σουλεϊμάν Κερίμοφ, του απεύθυνε προσωπική πρόσκληση να αναλάβει τον ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή της Ανζί. Στην συνέχεια εργάστηκε στον σύλλογο του Νταγκεστάν ως αθλητικός διευθυντής αλλά και ως αντιπρόεδρος, έχοντας αυξημένες αρμοδιότητες. Η Ανζί δεν είναι ένας απλός σύλλογος αλλά και ένα πρότζεκτ που εκπροσωπεί ολόκληρο το Νταγκεστάν μιας και ο Κερίμοφ κινεί όλα τα νήματα σε αυτή την ρωσική ομοσπονδία του Καυκάσου.

Ο Κερίμοφ εμπιστεύτηκε στον Τσιστιακόφ τεράστια καθήκοντα. Κυριότερο από αυτά την επίβλεψη της οικοδόμησης του νέου γηπέδου της Ανζί (Ανζί-Σίτι), του νέου προπονητικού κέντρου της ομάδας, την αναδιοργάνωση των ακαδημιών του συλλόγου και φυσικά τις μεταγραφές μεγάλων ονομάτων. Ο Τσιστιακόφ είχε λοιπόν υπό την διαχείριση του μπάτζετ πολλών εκατομμυρίων.

Επιπλέον είχε αναλάβει και καθήκοντα στο κομμάτι χορηγιών. Ο Τσιστιακόφ είχε σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις της Ανζί στις μεταγραφές των Σαμουέλ Ετό, Μπαρκ Μπουσουφά, Γιούρι Ζιρκόφ, Μπάλαζ Ντζούτζακ, Κριστοφέρ Σαμπά και Μεντί Καρσελά-Γκονζάλες. Μάλιστα για τη μεταγραφή του Ετό από την Ιντερ, που έγινε σίριαλ, ο Τσιστιακόφ χρησιμοποίησε την προσωπική του φιλία με τον πρώην άσο και αθλητικό διευθυντή της Ρεάλ, Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς. Όπως γίνεται αντιληπτό ο Τσιστιακόφ είναι πολύ καλά δικτυωμένος σε παγκόσμια κλίμακα με παράγοντες και μάνατζερ.

Επιπλέον έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και στις διαπραγματεύσεις με τον τωρινό προπονητή της Ανζί, Γκους Χίντινκ. Ωστόσο τον περασμένο Μάιο απομακρύνθηκε από την Ανζί καθώς έγινε μαζική αναδιοργάνωση στο διοικητικό σκελετό της ομάδας, δίχως να ανακοινωθούν επίσημα οι λόγοι της αποχώρησης του.
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ