2012-11-09 15:13:20
Φωτογραφία για Πρόεδρος ΤΕΙ σε βουλευτές: Η χώρα δεν θα σωθεί αν κλείσουν εκπαιδευτήρια
Μία επιστολή - έκκληση στους βουλευτές έστειλε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Δημήτρης Νίνος, μετά από την ψήφιση του Μνημονίου 3, τονίζοντας πως μόνο η παιδεία αποτελεί δικλείδα ασφαλείας και γι αυτό το λόγο δεν πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό του λαϊκισμού και της οικονομικής διάσωσης της χώρας «Μέσα στο χάος που επικρατεί, η μόνη δικλείδα ασφαλείας είναι η εκπαίδευση, αξιοποιήστε την, μην τη θυσιάζετε στο βωμό του λαϊκισμού και της οικονομικής μας διάσωσης. Η χώρα δε σώζεται κλείνοντας εκπαιδευτήρια. Η χώρα θα σωθεί μόνον αν εστιάσουμε σε αυτά που πραγματικά αξίζουν κι η παιδεία είναι ίσως το σημαντικότερο όλων.

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας υποβάλω το εξής ερώτημα: Εξακολουθούμε άραγε να λογιζόμαστε ως άνθρωποι ή είμαστε πλέον μόνον αριθμοί;

Διότι, εάν όλοι εμείς οι Έλληνες, δεν είμαστε τίποτε περισσότερο από στατιστικά στοιχεία στον οικονομικό πίνακα της Ευρωζώνης, τότε θα πρέπει να συγχαρώ θερμά όλους αυτούς τους κρατικούς λειτουργούς που με περισσή αίσθηση καθήκοντος, αποφάσισαν την κατάργηση ειδικοτήτων και οργανικών θέσεων, με σκοπό την εξυγίανση του δημοσίου τομέα και τη συνακόλουθη οικονομική διάσωση της χώρας.


Εάν όμως θεωρούμαστε ακόμη άνθρωποι, τότε χθες διαπράχθηκε ένα έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, μεγάλο μέρος του οποίου καταδικάστηκε, με συνοπτικές διαδικασίες, στην ηθική και οικονομική εξόντωση.

Τα ιδρύματά μας διαλύονται και εμείς ανήμποροι, παρακολουθούμε το εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα να μας "παίζει" σαν πιόνια σε επιτραπέζιο παιχνίδι. Πότε επιτέλους θα αντιληφθείτε ότι δεν είμαστε πιόνια; Είμαστε άνθρωποι, είμαστε εμείς που χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε για την εκπαίδευση, για να μπορούμε να κοιτάζουμε τους Έλληνες γονείς στα μάτια χωρίς ντροπή. Γιατί μας εκβιάζετε; Γιατί μας αναγκάζετε να σκύψουμε το κεφάλι και να συμβιβαστούμε με το τίποτα;»
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ