2012-11-09 18:28:26
Φωτογραφία για Ο μεγάλος Έλληνας Γιάννης Μαρκόπουλος σπάει την σιωπή του στο “Ολυμπία” με ένα μανιφέστο υπερηφάνειας.
Ένας πανάξιος πρεσβευτής της Ελλάδος. Ένας άνθρωπος που η παρουσία και το έργο του αποτελεί ευφημισμό για την πατρίδα που κακοποιήθηκε βάναυσα διεθνώς από ντόπιους ολίγιστους και ξένους επιβουλείς. Οι δημιουργίες του, εθνικό κεφάλαιο διαχρονικής αξίας, ανέγγιχτο από εφήμερες διακυμάνσεις, αποστασιοποιημένο από υλικοτεχνικές αποτιμήσεις, όπου άτιμες φυσαλίδες διογκώνονται νομίζοντας ότι μπορούν να κρύψουν τον Ήλιο.

Έναν Ήλιο που δεσπόζει στον Ορφικό λόγο του Μαρκόπουλου και συγκλονίζει την πνευματική Ευρώπη, μεταφέροντας με Θείο τρόπο την μυσταγωγία του Ελύτη σε μία Συμφωνία ανεκτίμητης Τιμής, όπως αυτή του Έρωτα.

“Οι Έλληνες είναι επιφανείς! Είμαστε 11 εκατομμύρια επιφανείς. Κάθε Έλληνας είναι επώνυμος.

Οι ξένοι πρέπει να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βάλλεται. Η Ελλάδα πρέπει να περάσει παγκοσμίως στο απυρόβλητο. Όπως στο απυρόβλητο είναι η Ελβετία για οικονομικούς λόγους.


Η χώρα μας πρέπει να είναι στο απυρόβλητο λόγω των παγκόσμιων αγαθών που προσέφερε. Λόγω του Πολιτισμού. Της Παιδείας. Των Δημοκρατικών Θεσμών που γεννήθηκαν σε τούτον εδώ τον τόπο.”

Και συμπληρώνει λέγοντας:

“Δεν αρκεί μόνον αυτό. Η χώρα μας οφείλει να αποκτήσει ένα παγκόσμιο πανεπιστήμιο με διεθνή πρωτοβουλία. Στην Ελλάδα πρέπει να ιδρυθεί το καλλίτερο πανεπιστήμιο του κόσμου για την μεταλαμπάδευση αυτών ακριβώς των αξιών. Αυτών των αξιών που τα Έθνη οφείλουν να διαφυλάξουν ως χρυσάφι στα θησαυροφυλάκεια τους.”

Όπως ακριβώς είναι το έργο του Μαρκόπουλου, για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Χρυσάφι Ελληνικό και πανανθρώπινο που δεν δύναται να υποκατασταθεί από τεφτέρια αργυραμοιβών. Αγαθό που που μπροστά του υποκλίνεται επί δεκαετίες όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Ένα μεγάλο κεφάλαιο στο θησαυροφυλάκειο της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ανεβαίνει στη σκηνή του μεγάρου μουσικής, την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στις 20:30, για να διευθύνει τα μουσικά του έργα: Την “Ερωτική Συμφωνία” σε παγκόσμια πρώτη, την “Λειτουργία του Ορφέα” και τον θεματικό κύκλο τραγουδιών «Ήλιος ο Πρώτος».

http://olympia.gr/2012/11/09/yiannis-markopoulos/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ