2012-11-10 02:07:12
Φωτογραφία για Αλ.Τσίπρας: Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή
Την πεποίθηση ότι ο χρόνος της ελληνικής κυβέρνησης τελειώνει εξέφρασε σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση για την ψηφοφορία στην βουλή για το νέο πακέτο λιτότητας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «στην πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς δεν είναι ανακουφισμένος, είναι σε πανικό. Η τρικομματική κυβέρνησή του, μετά τις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου αριθμούσε 179 βουλευτές. Στην προχθεσινή ψηφοφορία, κι ενώ δεν έχουν περάσει 5 μήνες, συγκέντρωσε 153 βουλευτές» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει. Τώρα έχει να εφαρμόσει το μόλις ψηφισμένο πακέτο λιτότητας. Αυτό θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο και αμφιβάλλει εάν υπάρχει συμφωνία της κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες για την επίλυση της κρίσης. «Έχω σοβαρή αμφιβολία ότι υφίσταται πλέον συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα για το πώς θα λυθεί το πρόβλημα της κρίσης
. Πού βλέπετε εσείς τη συμφωνία όταν ο ίδιος ο Όλι Ρεν λέει ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο; Αμφιβάλλω αν υπάρχει ένα σχέδιο για τη λύση της ελληνικής κρίσης. Εμείς πάντοτε υποστηρίζαμε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται, ανεξάρτητα από το ότι εμείς διαφωνούμε και πολιτικά και ιδεολογικά μαζί του» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ερώτηση εάν το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ήμασταν έτοιμοι ήδη από τις 18 Ιουνίου. Αν δεν είχαν κινήσει θεούς και δαίμονες για να μας αποτρέψουν από την εξουσία, η Ελλάδα δε θα είχε τώρα ένα νέο Μνημόνιο. Θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είμαστε σήμερα. Η χώρα έχασε μια ευκαιρία. Αλλά σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ