2012-11-10 14:09:07
Φωτογραφία για Αιγύπτιος μετανάστης: Απειλούσαν ότι θα με βιάσουν
Με απέλαση κινδυνεύει ο Αιγύπτιος μετανάστης, που βασανίστηκε από τον εργοδότη του και άλλα τρία άτομα το περασμένο Σάββατο.

Ο Αιγύπτιος είχε βρεθεί... αλυσοδεμένος σε δέντρο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Τον είχαν ξυλοκοπήσει, καθώς ο εργοδότης του (αρτοποιός) υποπτεύονταν ότι τον έκλεβε και ισχυρίστηκε μάλιστα ότι του είχε πάρει 12.000 ευρώ.

Το περιστατικό προκάλεσε διεθνή κατακραυγή με εκτενή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ της Αιγύπτου, ενώ εκατοντάδες ήταν τα μηνύματα Αιγυπτίων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο μετανάστης έχει 30 ημερών διορία για να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Όπως δήλωσε η στην "Εφημερίδα των Συντακτών", η δικηγόρος Σ. Κοκκλιώτη, θα γίνουν διαβήματα ώστε να δοθεί άσυλο ή προσωρινή άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, προκειμένου να μπορέσει να καταθέσει σε δίκη. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, ο 30χρονος Αιγύπτιος θα επιστρέψει στη χώρα του.

Ο Αιγύπτιος αφέθηκε ελεύθερος για ανθρωπιστικούς λόγους, ενώ ελεύθεροι είχαν αφεθεί νωρίτερα και οι βασανιστές του.


Η κατάθεσή του στον ανακριτή Πειραιά ήταν συγκλονιστική. Όπως είπε, το αφεντικό του, ο γιος του και δύο φίλοι τους, τον υπέβαλαν σε ξυλοδαρμό, σωματική και ψυχολογική βία, την ίδια ώρα που οι ίδιοι γλεντούσαν.

Περιέγραψε με λεπτομέρειες για το πώς του έβαλαν αλυσίδα στο λαιμό, αλλά και ότι τον απειλούσαν ότι θα τον βιάσουν και θα τον σκοτώσουν.

Τέλος, σημείωσε ότι ο εργοδότης του είχε μάθει ότι ο Αιγύπτιος ήταν ο άνθρωπος στον οποίο εμπιστεύονταν τα μεροκάματά τους οι συμπατριώτες του και σκηνοθέτησε τον καυγά για να του τα πάρει.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το πνεύμα της σπατάλης
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το πνεύμα της σπατάλης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ