2012-11-10 15:13:15
Φωτογραφία για Στρατηγοί 1.800 και 1.600 ευρώ και πιλότοι 900;
Παραιτηθείτε κ.κ. υφυπουργοί Άμυνας"του Γιώργου Παπαδημητρόπουλου Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ

Έτριβα τα μάτια μου, προχθές διαβάζοντας σε ημερήσια εφημερίδα τους μισθούς των ενστόλων όπως συμπεριλήφθησαν στο μνημόνιο της Τρόικα.  Έτριβα τα μάτια μου διαβάζοντας ότι ο Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων «με ένα στρέμμα γαλόνια» στον κάθε ώμο, ο κόπος του να αξίζει και να αποτιμάται 1870 ευρ. το μήνα.  Απορώ, αν ο ΥΕΘΑ και κατ’ επέκταση η Κυβέρνηση και η Τρόικα γνωρίζουν, τι εστί Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων.

Απορώ, αν όλοι αυτοί

γνωρίζουν τι κάνουν στο Αιγαίο, οι σμηναγοί, Υποσμηναγοί και Ανθυποσμηναγοί, που αποτιμούν τις υπηρεσίες τους κάτω από 900 ευρ. εκτός και αν οι κυβερνώντες θυμήθηκαν τις δηλώσεις Πάγκαλου, σε μια εκδήλωση στο Πολεμικό μουσείο, «ότι οι αναχαιτισταί του Αιγαίου» δεν προσφέρουν υπηρεσίες και κανείς από τους φυσικούς προϊστάμενούς τους τότε δεν τους υπερασπίστηκε, υποβάλλοντας την παραίτησή του, αποχωρώντας από την αίθουσα διαμαρτυρόμενος.


Αυτή την αδράνεια έχουν διαγνώσει οι πολιτικοί και γι’ αυτό μας έχουν «του κλώτσου και του μπάτσου».  

Δεν προέρχομαι από τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά από τη Σχολή Υπαστυνόμων, ισότιμη όμως των σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και οι απολαβές είναι ίδιες και πολύ περισσότερες δεν είναι απολαβές «ειδικών μισθολογίων», αλλά απολαβές δημοσίων υπαλλήλων «τρεις κι εξήντα» όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.  Κατ’ επανάληψη έχω τονίσει ότι «ειδικό μισθολόγιο» σημαίνει απολαβές, πλεονεκτήματα, προνόμια και τέτοια νομίζω δεν υπάρχουν (φορολογικές ελαφρύνσεις κ.τ.λ.).

Προέτρεπα σε εκείνο το δημοσίευμα τους Αρχηγούς, να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό «ότι δεν υφίσταται ειδικό μισθολόγιο στους ενστόλους», αφού οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι δεν κάνουν το αυτονόητο.  

Τώρα τι γίνεται μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου; δεν θα υπάρξει καμιά αντίδραση; και επειδή δεν κρύβω τα λόγια μου θα το πω «παραιτηθείτε κύριοι υφυπουργοί της Εθνικής Άμυνας», για να σας λένε καλημέρα, αλλιώς θα νιώθετε την απαξίωση των συναδέλφων σας και σας προτρέπω να κάνετε αυτό, γιατί μέχρι χθες ήσασταν ένστολοι και δεν είστε πολιτικοί, πολιτικούς μη περιμένετε να παραιτηθούν, αλλά ας τους δείξει κάποιος το δρόμο της αξιοπρέπειας, ένας ένστολος με την παραίτησή του, στρατηγοί και Αρχηγοί γίνατε, τι άλλο θέλετε να γίνετε;  

Κύριοι συνάδελφοι φτωχόπαιδα ήμασταν και ακολουθήσαμε αυτό το δρόμο, διότι αν είχαμε τότε «μέσον» θα βολευόμασταν και μεις, σαν υπάλληλοι της Βουλής με 16 μισθούς, με 400000 εφ’ άπαξ και να μη τολμάει κανείς να μας θίξει τα κεκτημένα.  

Αφού έτσι ήρθαν τα πράγματα, ο καθένας Στρατηγός, Αρχηγός, Ναύαρχος, Πτέραρχος διαλέγει το δρόμο του, αν ήμουν ήξερα ποιος είναι ο δρόμος της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας και της συμπαράστασης στους χαμηλόβαθμους, μήπως έτσι κάποτε αφυπνιστεί το σάπιο πολιτικό σύστημα και το ανήθικο κράτος σεβαστεί τους ανθρώπους που προσφέρουν υπηρεσίες έναντι «πινακίου φακής».

Κύριοι δείξτε το δρόμο, δώστε «γροθιά στο σύστημα» που έχει απαξιώσει τα πάντα και όχι Στρατηγοί, Ναύαρχοι, Πτέραρχοι με μισθό καθαρίστριας της Ολυμπιακής.

http://www.bloko.gr/enoples-dynameis/strathgoi-1800-kai-1600-eyrw-kai-pilotoi-900-paraiththeite-kk-yfypoyrgoi-amynas-toy-giwrgoy-papadhmhtropoyloy.html 
 
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ