2012-11-10 18:53:03
Φωτογραφία για Αφού σας ήπιαμε το αίμα, καθίστε τώρα να σας χρεοκοπήσουμε!
Γράφει ο Μάγια

Ο υπουργός Οικονομικών, φροντίζει να επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία την προσήλωσή του στις ιεροεξεταστικές πρακτικές της διεθνούς τοκογλυφίας. Δεν είναι πολιτικό …στουρνάρι. Είναι «ταλιμπάν» του μνημονιακού εφιάλτη και χαίρεται για αυτό! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, μας... καθησύχασε! Μας είπε, δηλαδή, με τον γνωστό κυνισμό του, ότι αφού σας ξεσκίσαμε, καθίστε τώρα να σας ξαναξεσκίσουμε!

Η φιλοσοφία των τοκογλύφων είναι γνωστή για να δημιουργεί παρανοήσεις. Εχει διατυπωθεί από τον αρχιερέα των αγορών, επικεφαλής της Pimco (από τα μεγαλύτερα διεθνή κεφάλαια) το 2010, δημοσίως: Δεν είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα, και εξ άλλου δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευθείς τον μα**κα...

Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται επεξήγηση περί ποίου μ**άκα γίνεται λόγος. Στους δειλούς, τους μοιραίους κι άβουλους αντάμα με τους διεφθαρμένους και ιδιοτελείς λακέδες της Διαπλοκής και της Υποτέλειας, αναφέρεται, που εξαπατώντας τους πολίτες υφάρπαξαν την εμπιστοσύνη τους! Σ΄ αυτούς που υπέγραψαν με την ψήφο τους τον οικονομικό εξανδραποδισμό των Ελλήνων και την πλήρη εθνική εξαχρείωση της πατρίδας.


Τα γιουσουφάκια του Μνημονίου επιχειρούν, βλακωδώς, να μας πείσουν ότι η ψήφιση των μέτρων «είναι η τελευταία ευκαιρία».

Το είπε πεντακάθαρα ο Ολι Ρεν: «Το ελληνικό δημόσιο χρέος σαφώς δεν είναι βιώσιμο»! Προηγήθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα.

Κι όταν το δημόσιο χρέος μιας χώρας δεν είναι βιώσιμο, αυτή η χώρα βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια προς τη χρεοκοπία!

Οι πάντες πλέον συμφωνούν ότι τη «βιώσιμη λύση» δεν τη δίνουν τα Μνημόνια.

Το χρέος της Ελλάδας ήταν 129% του ΑΕΠ, το 2009. Μετά την πρωτοφανή λεηλασία των εισοδημάτων των Ελλήνων και το «κούρεμα» κατά 53% περίπου 200 δισεκατομμυρίων ευρώ χρέους, το χρέος αντί να μειωθεί εκτινάχθηκε φέτος στο 175% του ΑΕΠ και του χρόνου θα πάει στο 190% του ΑΕΠ, όπου θα παραμείνει για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια!

Ο Economist με άρθρο του στη βρετανική έκδοση, χρησιμοποιώντας ειρωνική γλώσσα για τους «σωτήρες της Ελλάδας», σημειώνει πως η δόση θα απομακρύνει την άμεση καταστροφή αλλά η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανακάμψει. Κατά το βρετανικό περιοδικό, «η τακτική που ακολουθείται σήμερα, είναι καταστροφική. (…). Χωρίς την αναδιάρθρωση, οι προοπτικές της Ελλάδας είναι δυσοίωνες».

«Η Ελλάδα πίνει το κώνειο» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου των «New York Times», όπου σχολιάζει ότι η ψήφιση του τρίτου μνημονίου από το κοινοβούλιο, δεν πρόκειται να λύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, αφού θα βυθίσει περαιτέρω την οικονομία στην ύφεση και τους Έλληνες στην ανεργία.

Η εφημερίδα στρέφει τα «πυρά» του και κατά της Γερμανίας και της Μέρκελ, λέγοντας ότι, «η Μέρκελ εξακολουθεί να πιστεύει ότι η οικονομική τιμωρία θα πιέσει τους Έλληνες να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Μπορεί αυτή να είναι μια πολιτική ρητορεία για να κερδίσει η κυρία Μέρκελ τις εκλογές στη Γερμανία αλλά είναι και μια βαθιά και βαθύτατα ανούσια τραγωδία για την Ελλάδα» καταλήγει.

«Η Ευρωζώνη σπρώχνει την Ελλάδα στην χρεοκοπία», γράφει στο κεντρικό άρθρο της η εφημερίδα Financial Times. «Οι διεθνείς πιστωτές δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για το πώς θα μειωθεί το ιλιγγιώδες χρέος των Αθηνών, σπρώχνοντας την χώρα επικίνδυνα κοντά ακόμα και σε στάση πληρωμής του χρέους που λήγει την επόμενη εβδομάδα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Financial Times.

Και το κερασάκι στην τούρτα, η προειδοποίηση του ΔΝΤ : Υπάρχει κίνδυνος η λιτότητα να καταστεί πολιτικά και κοινωνικά δυσβάσταχτη στις χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ