2012-11-11 09:12:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Ελάχιστα και σε άθλια κατάσταση τα γήπεδα της πόλης
Εν μέσω κρίσης που χρήματα για γυμναστήρια; Οι Πατρινοί αναζητούν δωρεάν διεξόδους άθλησης με την παρέα τους, όμως οι επιλογές που τους δίνονται στην πόλη, είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει η Πάτρα, και τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι συμπολίτες, μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Το Παμπελοποννησιακό ουδέποτε άνοιξε για το κοινό, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, ενώ και οι εγκαταστάσεις της πλαζ βρίσκονται στο κακό τους το χάλι.

Έτσι οι εκατοντάδες Πατρινοί που θέλουν ν’ αθληθούν αναγκάζονται να πηδάνε τα κάγκελα σχολίων για να παίξουν μπάσκετ ή να περιμένουν με τις ώρες να τελειώσουν οι προηγούμενοι εάν θέλουν να παίξουν τένις.

Για ποδόσφαιρο ούτε λόγος, οι ενδιαφερόμενοι δεν μπαίνουν καν στο κόπο να ψάξουν. Υποχρεώνονται να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους για να βρεθούν με την παρέα τους σε κάποιο 5Χ5, γνωρίζονταν ότι στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας δεν μπορούν να βρουν κάπου να παίξουν μπάλα δωρεάν.


Επίσης χαρακτηριστικό της ένδειας των εγκαταστάσεων είναι το γεγονός ότι εάν μια μέρα, στην Πάτρα των 200.000 ανθρώπων, 14 άνθρωποι αποφασίσουν ότι θέλουν να παίξουν τένις δεν θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν. Και τούτο γιατί στην πόλη υπάρχουν μόνο έξι γήπεδα (ένα στην εστία του ΤΕΙ, δύο στο Πανεπιστήμιο και τρία στην Πλαζ).

Το δυστύχημα βέβαια είναι ότι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς δεν είναι ικανοί να διατηρήσουν ούτε τα υπάρχοντα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις. Έτσι η εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις δίπλα στο παλιό Κολυμβητήριο της Αγυιάς είναι άθλια.

Σπασμένες μπασκέτες, ανύπαρκτα φιλέ και κατεστραμμένα τσιμέντα διαμορφώνουν το σκηνικό, σ’ έναν χώρο που κάποτε αποτελούσε το στολίδι του μαζικού αθλητισμού στην Πάτρα.

Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι ο ειδικός χώρος για σκέιτμπορν που είχαν υποσχεθεί από τη δημοτική Αρχή, ποτέ δεν κατασκευάστηκε με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν το χόμπι τους έξω από την Παντάνασσα, ενώ η πόλη έχει μείνει εδώ και χρόνια με ένα «προβληματικό» κλειστό κολυμβητήριο.

Θάνος Χριστακόπουλος-thebest
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ