2012-11-12 12:43:31
Φωτογραφία για Αχίλλειος πτέρνα
Στον αμυντικό τομέα ρίχνει το βάρος το τεχνικό δίδυμο του Άρη, που έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 14 γκολ. Στη Λιβαδειά δέχθηκε τέρμα για 6ο σερί παιχνίδι.

Οσοι περίμεναν τον φετινό Αρη ως μια άκρως αμυντικογενή ομάδα, που θα έχει το μυαλό της μόνο στην ανασταλτική λειτουργία και θα προσπαθεί να «κλέβει» παιχνίδια, έχουν διαψευστεί. Η επίθεση έχει αρχίσει να λειτουργεί και εκτός από τον Αγάνθο, σε κάθε παιχνίδι αναδεικνύονται και άλλοι πρωταγωνιστές, δίνοντας λύσεις στο γκολ, ενώ η άμυνα αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα των «κιτρίνων» στις πρώτες δέκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ο Αρης δεν έχει διατηρήσει μηδέν παθητικό σε μόλις δύο από τους δέκα αγώνες της Super League, στους εντός έδρας με τον ΟΦΗ και την Κέρκυρα. Για την ακρίβεια, έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα, έχοντας δεχθεί 14 γκολ, με μόνο τον Πανθρακικό να έχει πιο άσχημη επίδοση (15 γκολ). Για να φθάσει ο Αρης στα 14 γκολ παθητικό, δέχθηκε από ένα έως τέσσερα σε οκτώ αγώνες, ενώ «τρέχει» ένα αρνητικό σερί 6 παιχνιδιών που δέχεται συνεχώς γκολ.


Οι Πασσιαλής - Μπουγιουκλής έχουν επιστήσει το πρόβλημα κυρίως στα πολλά ατομικά λάθη και ρίχνουν το βάρος στις προπονήσεις σε αυτόν τον τομέα. Οι δύο προπονητές του Αρη αναγνωρίζουν βέβαια στους παίκτες τους και ένα ελαφρυντικό. Το νεαρό της ηλικίας τους και η απειρία τους ήταν αναμενόμενο πως θα κόστιζαν σε ατομικά λάθη, τα οποία στους αμυντικούς γίνονται περισσότερο ορατά, διότι συνήθως μεταφράζονται σε χαμένους βαθμούς.
sday.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ