2020-08-25 17:13:44
Φωτογραφία για Ναρκωτικά, στρίπερς, σκάνδαλα - Η «αχίλλειος πτέρνα» στον δρόμο του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ
Οι σκοτεινές πτυχές που στοιχειώνουν την πορεία του Τζο Μπάιντεν στον δρόμο για την προεδρία των ΗΠΑ - Το ότι πρωταγωνιστής δεν είναι ο ίδιος αλλά ο 50χρονος γιος του Χάντερ, δεν έχει για κάποιους μεγάλη σημασία Η εβδομάδα που πέρασε δε θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί καλύτερα για τον Τζο Μπάιντεν. Με ξεκάθαρο προβάδισμα πλέον στις δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο, εγκωμιάσθηκε από τα μεγαλύτερα «θηρία» του κόμματός του κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω κορωνοϊού. «Επί οκτώ χρόνια ο Τζο ήταν ο τελευταίος που έφευγε από το δωμάτιο όταν έπρεπε να λάβω μια μεγάλη απόφαση. Με έκανε καλύτερο Πρόεδρο και έχει τον χαρακτήρα και την εμπειρία που απαιτείται για να μας κάνει μια καλύτερη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπάρακ Ομπάμα, υπό τον οποίο ο Μπάιντεν υπηρέτησε οκτώ χρόνια ως Αντιπρόεδρος.


Ο εξαρτημένος και «σκοτεινός» γιος…

Η μια ομιλία μετά την άλλη «στάθηκαν» σε πονεμένες πτυχές της ζωής του: πώς σκοτώθηκε η πρώτη γυναίκα και η κόρη του Μπάιντεν σε αυτοκινητικό δυστύχημα και πώς ο μεγαλύτερος γιος του Μπο πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο. Στόχος να «αποσταλεί» σε όλους το μήνυμα πως ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να θεραπεύσει και να ανοικοδομήσει μια βαθιά διχασμένη Αμερική, ακριβώς όπως ξανάχτισε τη ζωή του μετά από προσωπικές και - για πολλούς - ανυπέρβλητες τραγωδίες.

Ωστόσο, ένα όνομα που επιμελώς αποφεύχθηκε να παρουσιαστεί στις ομιλίες των συνέδρων ήταν αυτό του επιζώντος γιου του Μπάιντεν, Χάντερ. Εκτός από ένα σύντομο βίντεο του Χάντερ, ο οποίος διανύει σήμερα το 50ό έτος της ζωής του, στην εισαγωγή ενός συγκινησιακά φορτισμένου αποσπάσματος για τον Μπο, ο Χάντερ παρέμεινε σταθερά στη σκιά. Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν καθώς ο Χάντερ Μπάιντεν έχει περιγραφεί ως «η αχίλλειος πτέρνα» του πατέρα του: Δεινός πότης, σε σύγχυση από τα ναρκωτικά, ένα «μαύρο πρόβατο» που έχει αποκτήσει παιδί εκτός γάμου και πολύ χρήμα μέσω σκοτεινών επιχειρηματικών συμφωνιών, χρησιμοποιώντας το καλό όνομα και τις πολιτικές διασυνδέσεις του πατέρα του για δικό του όφελος. Μέσα σε όλα τα παραπάνω κανείς δεν ξεχνά πως μετά τον θάνατο του Μπο, ο Χάντερ έβγαινε ραντεβού ακόμη και με τη χήρα του νεκρού αδελφού του…

Φυσικά, ο Μπάιντεν δεν είναι ο πρώτος άνδρας που φιλοδοξεί να γίνει ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου ενώ έχει ντροπιαστεί από κάποιο μέλος της οικογένειας του. Ο αδελφός του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, Μπίλι, είχε λάβει 250.000 δολάρια από τον ορκισμένο εχθρό της Αμερικής, τη Λιβύη, για να ουρήσει σε διάδρομο αεροδρομίου και σε πλήρη θέα του Τύπου και των αξιωματούχων. Ύστερα, υπήρχε και ο αδερφός του Μπιλ Κλίντον, Ρότζερ, ο οποίος είχε περάσει τα σίδερα της φυλακής για κατοχή κοκαΐνης, διακίνηση ναρκωτικών και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τώρα, είναι η σειρά του Χάντερ, ο οποίος αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο για όσους επιθυμούν να εκτροχιάσουν την κούρσα του πατέρα του για τον Λευκό Οίκο. Εδώ και μερικές εβδομάδες ο Τραμπ ρωτάει κι αναρωτιέται «Μα, πού είναι ο Χάντερ;» ενώ την περασμένη εβδομάδα η εκστρατεία του νυν πλανητάρχη λάνσαρε μια καυστική διαφήμιση δύο λεπτών με τίτλο «Joe Won't Stand Up For Us» (μτφ: ο Τζο δεν πρόκειται να μας υπερασπισθεί) η οποία επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι ο Χάντερ καταχράστηκε τη θέση του πατέρα του ως αντιπροέδρου του Ομπάμα για να τσεπώσει εκατομμύρια σε σκοτεινές συμφωνίες με την Κίνα και την Ουκρανία. Τι κι αν ο Χάντερ αρνήθηκε κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες; Κάποιες φορές η υποψία είναι μεγαλύτερη από την απόδειξη…

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι καλός, αξιοπρεπής άνθρωπος», δήλωσε στη Daily Mail το βράδυ περασμένης της Κυριακής, ένας παραγωγός του Λος Άντζελες και μεγάλος δωρητής του Δημοκρατικού Κόμματος. «Ο Τζο είναι κάποιος που δεν απατά τη σύζυγό του και που ουδέποτε έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο. Όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν πίνει ούτε αλκοόλ. Ο Χάντερ είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» του. Όσοι βρίσκονται γύρω από τον Τζο δεν τολμούν ούτε να αναφέρουν το όνομα “Χάντερ”. Είναι ένα επώδυνο θέμα. Αγαπά φυσικά τον Χάντερ αλλά ο Τζο συνειδητοποιεί ότι είναι ένα βαρίδι στην εκστρατεία του».

Πράγματι, τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ένας δημοσιογράφος του Fox News στάθηκε απέναντι στον Μπάιντεν κάνοντας λόγο για το τεστ DNA που αποδείκνυε πως ο Χάντερ είχε αποκτήσει παιδί εκτός γάμου με την στρίπερ του Αρκάνσας Λούντεν Αλέξις Ρόμπερτς (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Dusty»), ο Μπάιντεν που συνήθως είναι ψύχραιμος, εξερράγη: «Αυτό είναι ιδιωτικό ζήτημα και δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο… Αυτό μόνο έχετε να ρωτήσετε;», απάντησε θυμωμένα για να συμπληρώσει ειρωνικά: «Πολύ κομψό…»

Ενώ οι τρεις ενήλικες κόρες του Χάντερ από τον πρώτο γάμο του με την Kαθλίν έχουν μεγάλη αδυναμία στον αφοσιωμένο παππού τους (στο Συνέδριο, η Nαόμι, η Φίνεγκαν και η Μέισι, 26, 20 και 19 ετών αντίστοιχα, είπαν πως ο παππούς τους, τους τηλεφωνεί καθημερινά από τις διάφορες περιοδείες της εκστρατείας), ο Μπάιντεν εκτιμάται ότι δεν έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα το παιδί του γιου του με την Ρόμπερτς. Όπως άλλωστε επισημαίνει ο κύκλος του: «Ο Τζο είναι οικογενειάρχης αλλά υπάρχουν και πράγματα που ξεπερνούν τα όρια… Και η στραπατσαρισμένη ιδιωτική ζωή του Χάντερ είναι ένα από αυτά!».

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια μιας διπλής τραγικής απώλειας

Κάπως έτσι, η εκστρατεία του Μπάιντεν απέφυγε τις αναφορές στο σημερινό πρόσωπο του Χάντερ και επικεντρώθηκε στην συναρπαστική αφήγηση για τα δύσκολα παιδικά χρόνια του ίδιου και του αείμνηστου αδερφού του, Μπο: δύο μικρά αγόρια, αποζητούσαν την μητέρα τους, Νίλια, και την αδελφή τους Ναόμι, που σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1972. Ο Χάντερ και ο Μπο είχαν τραυματιστεί σοβαρά στο δυστύχημα, που έγινε το 1972, λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του Μπάιντεν για πρώτη φορά ως γερουσιαστή του Ντέλαγουερ, όταν η σύζυγος του Νίλια Μπάιντεν και τα τρία παιδιά τους επέστρεφαν στο σπίτι από τα χριστουγεννιάτικα ψώνια και το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε σε κάποια διασταύρωση από ένα ρυμουλκό τρακτέρ.

Πολλά έχουν γραφεί για το γεγονός ότι ο Μπάιντεν, ως νεαρός γερουσιαστής, στα πρώτα στάδια της «συντριπτικής» θλίψης από το θάνατο της γυναίκας και της κόρης του, ταξίδευε καθημερινά τέσσερις ώρες με το τρένο από το σπίτι του στο Ντέλαγουερ στην Ουάσινγκτον και επέστρεφε ξανά την ίδια μέρα ώστε να μπορεί να φτιάχνει ο ίδιος πρωινό στους γιους και να τους βάζει κάθε βράδυ για ύπνο.

Στη συνέχεια, υπάρχει και η πολύ «δυνατή» ιστορία για το πώς η δεύτερη σύζυγός του Τζιλ -με την οποία ο Μπάιντεν απέκτησε μια κόρη-, που ήταν δασκάλα στο σχολείο, απέρριψε την πρόταση γάμου του Μπάιντεν πέντε φορές, επειδή αγαπούσε τους μικρούς Μπο και Χάντερ τόσο πολύ που ήθελε να είναι σίγουρη πως ο γάμος δεν θα τελείωνε με ένα διαζύγιο. Η ίδια έχει πει: «Δεν μπορούσα να αντέξω την ιδέα ότι αυτά τα μικρά αγόρια θα έπρεπε να υποφέρουν ξανά… Ερωτεύτηκα έναν άνδρα και δύο μικρά αγόρια που στέκονταν στα συντρίμμια μιας αδιανόητης απώλειας. Όλοι τους, πενθούσαν για μια σύζυγο και μια μητέρα, μια κόρη και μια αδερφή. Ποτέ δεν φανταζόμουν, πως στην ηλικία των 26 ετών θα αναρωτιόμουν: “Πώς φτιάχνεις μια διαλυμένη οικογένεια;” Ακόμα, ο Τζο έλεγε πάντα στα αγόρια," Η μαμά, μας έστειλε την Τζιλ. Πώς θα μπορούσα να διαφωνήσω μαζί της;”. Κι έτσι το παλέψαμε όλοι μαζί. Πώς ενώνεις μια διαλυμένη από τον πόνο οικογένεια και φτιάχνεις ένα οικογενειακό σύνολο; Με τον ίδιο τρόπο που ενώνεις ένα ολόκληρο έθνος: Με αγάπη, κατανόηση και μικρές πράξεις καλοσύνης. Είστε κοντά ο ένας για τον άλλον, με μεγάλους και μικρούς τρόπους, ξανά και ξανά…».

Έτσι, οι τηλεοπτικές διαφημίσεις του Μπάιντεν εστιάζουν με αγάπη στα ασπρόμαυρα πορτρέτα των γιων του ως παιδιά. Υπάρχουν έως και φωτογραφίες που δείχνουν τον Μπάιντεν να ορκίζεται γερουσιαστής του Ντελαγουέρ στο νοσοκομείο, δίπλα στους γιους του που νοσηλεύονταν εκεί μετά το ατύχημα…

Κάτω από τις φτερούγες του μπαμπά και τη σκιά του αδελφού…

Ένας από τους πιο παλιούς υποστηρικτές του Μπάιντεν περιγράφει την ιστορία του Χάντερ ως «σχεδόν βιβλική» υπό την έννοια της πλήρους αντίθεσης του βίου του με εκείνον του μεγαλύτερου και «τέλειου» αδελφού του, Μπο. «Ο Χάντερ λατρεύει τον μπαμπά του και λάτρευε τον μεγάλο αδερφό του, Μπο ο οποίος πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2015, σε ηλικία 46 ετών», ανέφερε η πηγή. »Θα έπρεπε να έχετε μια καρδιά από ατσάλι για να μην νιώσετε μια κάποια συμπάθεια για τον Χάντερ. Ο μπαμπάς του είναι σεβαστός από πρόσωπα και των δύο παρατάξεων, διότι είναι δίκαιος και ειλικρινής. Μετά, ήταν ο Μπο, που ήταν ήρωας πολέμου, ποτέ δεν έκανε κάτι λάθος, μπήκε στην πολιτική, υπήρξε γενικός Εισαγγελέας και θα μπορούσε να πάει για μελλοντικός Πρόεδρος. Ακόμα και σήμερα ο Τζο μιλά για το πώς ο Μπο ήταν μια καλύτερη εκδοχή του ίδιου. Στον αντίποδα, έχετε τον Χάντερ που δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις προσδοκίες και τις δυνατότητές του κι, ακόμα χειρότερα, ταλαιπωρείται από εθισμούς και παίρνει τη μια κακή απόφαση μετά την άλλη».

Ο Χάντερ, ο οποίος έκανε διάφορες δουλειές, όπως δικηγόρος και οικονομικός σύμβουλος, παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο, που πρωτοσυνάντησε στην εκκλησία, Καθλίν Μπουχλ το 1992. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον επόμενο χρόνο, όταν η Καθλίν ήταν έγκυος στην πρώτη κόρη τους και χώρισε το 2015, τη χρονιά που πέθανε ο Μπο. Σε δικαστικά έγγραφα, η Καθλίν κατηγόρησε τον Χάντερ - ο οποίος πέρασε μεγάλα διαστήματα σε κέντρα αποτοξίνωσης από την κοκαΐνη και το αλκοόλ - για «δημιουργία καταστάσεων πέρα για πέρα τραυματικές για τα παιδιά μας».

Η Καθλίν ισχυρίστηκε ότι ο Χάντερ σπατάλησε τα χρήματα της οικογένειας σε στρίπερς, ποτά, ναρκωτικά, πόρνες και ερωμένες: «Οι δαπάνες του σπάνια σχετίζονταν με οικογενειακά έξοδα, αλλά επικεντρώνονταν σε ό,τι αφορούσε τον ίδιο και τη ζωή που επέλεξε να κάνει: νοίκιαζε μέσα σε ένα βράδυ πολλά δωμάτια ξενοδοχείων, αγόραζε δώρα για άλλες γυναίκες, ξόδευε σε αλκοόλ, κλαμπ, στρίπερς ή άλλες απολαύσεις και άφηνε την οικογένεια χωρίς χρήματα», δήλωσε η Καθλίν σε δικόγραφα που κατατέθηκαν στην Ουάσιγκτον τον Φεβρουάριο του 2017.

Πριν από αυτό, το 2016, ο Χάντερ είχε ξεκινήσει εξωσυζυγική σχέση με τη χήρα του αδελφού του, Χάλι, ενώ ήταν ακόμη νόμιμα παντρεμένος. Ο Χάντερ είπε τότε ότι οι δυο τους ήταν μαζί στο πένθος, καθώς μοιράζονταν μια πολύ συγκεκριμένη θλίψη: «Άρχισα να σκέφτομαι την Χάλι ως το μόνο άτομο στη ζωή μου που κατάλαβε την απώλεια μου. Το μόνο που εισπράτταμε από όλους ήταν απλώς σκ@τά...». Λέγεται, πως ενώ ο πατέρας του αιφνιδιάσθηκε από την εν λόγω αποκάλυψη, δεν δίστασε να κυκλοφορήσει ένα μήνυμα υποστήριξης για τον γιο και την πρώην νύφη του.

Σε ένα άλλο πολύ γνωστό περιστατικό, ο Χάντερ ενώ είχε καταταγεί στο αμερικανικό ναυτικό το 2013, εκδιώχθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες όταν εντοπίστηκε κοκαΐνη στον οργανισμό του. Τότε, ισχυρίστηκε, χωρίς βέβαια να πείσει κανέναν, πως είχε καταπιεί… κατά λάθος την κοκαΐνη «αφού έκανα τράκα τσιγάρο» από κάποιους άνδρες έξω από ένα μπαρ, κάτι που που τον είχε κάνει να αισθανθεί «μια παράξενη διέγερση». Όταν η σύζυγός του τον παρακάλεσε να μείνει νηφάλιος για 30 ημέρες, το έκανε, όμως την 31η μέρα ήπιε ένα μπουκάλι βότκα και υποτροπίασε. Μετά την αποτυχία πολλαπλών προσπαθειών αποτοξίνωσης, έγινε δεκτός σε κλινική στο Μεξικό το 2014 και χρησιμοποίησε το ibogaine, ένα ψυχοδραστικό φάρμακο που προέρχεται από τις ρίζες ενός θάμνου της Δυτικής Αφρικής και είναι παράνομο στις ΗΠΑ, για να προσπαθήσει να σταματήσει τα ναρκωτικά. Σε όλο αυτό, ο πατέρας του παρέμεινε σταθερός στην υποστήριξή του.

Ο Χάντερ ζει πλέον στο Λος Άντζελες με τη δεύτερη σύζυγό του, την 34χρονη Νοτιοαφρικανική σκηνοθέτη Μελίσα Κοέν, με την οποία παντρεύτηκε τον Μάιο του περασμένου έτους, μόλις έξι ημέρες μετά την πρώτη τους συνάντηση! Μαζί, απέκτησαν ένα αγοράκι. Σήμερα ενώ ο Χάντερ επιμένει ότι είναι καθαρός και νηφάλιος και απολαμβάνει τη «νέα» ζωή του, οι προηγούμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες και συναλλαγές του συνεχίζουν να απειλούν και να αμαυρώσουν την προεδρική εκστρατεία του πατέρα του. Ο Πρόεδρος Τραμπ ζήτησε έρευνα για το γιατί ο Χάντερ πληρωνόταν 50.000 δολάρια το μήνα από μια ουκρανική εταιρεία, ενώ ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος. Ο Χάντερ είπε ότι θα «καλωσόριζε» οποιαδήποτε έρευνα προσθέτοντας: «Δεν έχω τίποτα να κρύψω».

Ομοίως, υποστηρίζει ότι οι συναλλαγές του με την Κίνα ήταν «εντελώς νόμιμες» παρά το γεγονός ότι ταξίδεψε στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια μιας από τις επίσημες επισκέψεις του πατέρα του ως αντιπροέδρου και φωτογραφήθηκε με Κινέζους επιχειρηματίες, παραβιάζοντας στην αυστηρή πολιτική του Λευκού Οίκου. Επαινεί τον πατέρα του που δεν τον εγκατέλειψε ποτέ, λέγοντας: «Περιβάλλομαι απολύτως από αγάπη. Όλοι στη ζωή αντιμετωπίζουν πόνο. Όλοι έχουν κάποιο τραύμα. Υπάρχει εθισμός σχεδόν σε κάθε οικογένεια. Ήμουν σε αυτό το σκοτάδι. Ήμουν σε αυτό το τούνελ, είναι μια ατέλειωτη σήραγγα. Δεν το ξεφορτώνεσαι, απλώς μαθαίνεις πώς να το αντιμετωπίζεις».

Φυσικά, όπως τονίζει και ο δωρητής των Δημοκρατικών, η εκστρατεία του Τραμπ όχι απλώς δεν πρόκειται να δείξει οποιαδήποτε επιείκεια απέναντι στον Hunter αλλά θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις αδυναμίες του, προκειμένου να υπομονεύσει την εκστρατεία του πατέρα του: «Ο Τραμπ είναι διαβόητος για το βρώμικο παιχνίδι του και αποφασισμένος να κερδίσει με κάθε κόστος. Εάν μπορεί να ρίξει βρωμιά στον Τζο επιτιθέμενος στον γιο του, θα το κάνει. Για ορισμένους ψηφοφόρους, αυτή η λάσπη θα κολλήσει. Η μόνη βεβαιότητα για τον Τζο είναι ότι δεν θα γυρίσει ποτέ την πλάτη στον Χάντερ. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν αυτή του η αφοσίωση θα του κοστίσει το πιο σημαντικό τρόπαιο από όλα - την Προεδρία».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ