2012-11-12 16:12:06
Φωτογραφία για ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ : Killer Instinct ! (By overlap.gr)
Σας μεταφέρουμε την ανάλυση του... δολοφονικού ενστίκτου του Κώστα Μήτρογλου, από το συνεργαζόμενο με το blog μας "overlap.gr":

Μήτρογλου: Killer Instinct !

Στις μικρές εθνικές ομάδες αγωνίζονται πολλοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν είναι αρκετά αναγνωρίσιμοι στο φίλαθλο κοινό είτε γιατί δεν παίζουν αρκετά στις ομάδες τους, είτε γιατί είναι παιδιά ομογενών κι έχουν μεγαλώσει στο εξωτερικό. Ένας από αυτούς τους παίκτες που έκανε μεγάλη εντύπωση με την Εθνική Ελλάδος των U19 στα παιχνίδια της τη σεζόν 2006 – 07 ήταν ο Κώστας Μήτρογλου. Ο ποδοσφαιριστής γεννημένος στην Ελλάδα, αλλά μεγαλωμένος από πολύ μικρή ηλικία στη Γερμανία, αφού έφυγε με τους γονείς του για να ζήσουν εκεί, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ντούισμπουργκ τη χρονιά 2004 – 05, αμέσως στα τοπικά πρωταθλήματα ξεχώρισε κι έτσι τον επόμενο χρόνο αποκτήθηκε από την Μπορούσια Μεχενγκλάντμπαχ. Στο σύλλογο αυτό έμεινε για δύο χρόνια μέχρι να έρθει η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό την περίοδο 2007 – 08, όπου βρίσκεται ακόμα και σήμερα, έχοντας παίξει και ως δανεικός για ένα εξάμηνο του 2010 – 11 στον Πανιώνιο και μια ολόκληρη σεζόν το 2011 – 12 στον Ατρόμητο.


Πρώτα βήματα

Ο Κώστας Μήτρογλου από τα πρώτα του βήματα στη Γερμανία έδειξε ότι έχει έφεση στο σκοράρισμα και είναι αξιοσημείωτο πως στην πρώτη του σεζόν στη Ντούισμπουργκ σε 12 συμμετοχές είχε πετύχει 5 τέρματα. Τις δύο επόμενες χρονιές θα αγωνιστεί στη Γκλάντμπαχ και θα ξεκινήσει να κάνει και συμμετοχές στην Εθνική των U19 με προπονητή τον Νίκο Νιόπλια, σε αυτό το διάστημα θα έχει σε 65 συνολικά παιχνίδια σκοράρει 45 φορές. Το καλοκαίρι του 2007 είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο, διότι θα έρθει η συμμετοχή της Εθνικής στο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για Εθνικές Κάτω των 19 με τον ίδιο να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και να παίρνει στο ίδιο διάστημα μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Την πρώτη του χρονιά στη νέα του ομάδα ο Μήτρογλου θα πάρει κάποιες συμμετοχές από τον προπονητή του τον Τάκη Λεμονή και θα κάνει και την εμφάνισή του στο Champions League έχοντας 2 ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή. Η σεζόν 2008 – 09 δε θα ξεκινήσει πολύ καλά για τον ίδιο και τον Ολυμπιακό, αφού θα έρθει ο αποκλεισμός από την Ανόρθωση στα προκριματικά του Champions League, με τον ίδιο μάλιστα να είναι ο μοιραίος στο πρώτο παιχνίδι, αφού έχασε πέναλτι. Η χρονιά θα ολοκληρωθεί με λίγες συμμετοχές και όχι πολύ καλή παρουσία από τον ποδοσφαιριστή. Τη σεζόν 2009 – 10 θα μετρήσει 53 συμμετοχές – τις περισσότερες ως βασικός – σε όλες τις διοργανώσεις με σύλλογο και Εθνική ομάδα και θα σκοράρει 16 φορές κάνοντας παράλληλα πολύ καλές εμφανίσεις.

Επί Βαλβέρδε Την περίοδο 2010 – 11 ο Μήτρογλου θα κάνει μόλις 5 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα κι ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα εισηγηθεί το Γενάρη την παραχώρησή του στον Πανιώνιο όπου ήταν προπονητής ο Τάκης Λεμονής. Στον Πανιώνιο θα κάνει εκπληκτικό δεύτερο γύρο, όπου σε 11 συμμετοχές θα πετύχει 9 τέρματα και θα καταφέρει μαζί με τους συμπαίκτες του να σώσουν την ομάδα από σίγουρο υποβιβασμό. Την περσινή χρονιά πάλι ο Βαλβέρδε θα τον παραχωρήσει δανεικό αυτή τη φορά στον Ατρόμητο, όπου με προπονητή το Γιώργο Δώνη θα καταφέρει να βγει δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα σημειώνοντας 16 τέρματα σε 28 παιχνίδια. Φέτος στον Ολυμπιακό έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη χρονιά και ειδικά στο Champions League είναι μέσα στους πρώτους σκόρερ με 3 γκολ σε 4 παιχνίδια, ενώ και στο πρωτάθλημα έχει πετύχει 2 τέρματα.

Αγωνιστικά χαρακτηριστικά

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί μόνο ως σέντερ φορ. Το του πόδι είναι το αριστερό, παρ’ όλα αυτά τελειώνει εξίσου καλά και με το δεξί πόδι τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται κι αυτό του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα, ενώ είναι πολύ καλός και στο ψηλό παιχνίδι σκοράροντας αρκετά και με το κεφάλι και κερδίζοντας πολλές κεφαλιές κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Είναι αρκετά καλός με την μπάλα στα πόδια, σουτάρει πολύ καλά από μέση και μακρινή απόσταση, έχει επιτόπια ντρίμπλα, ξέρει να χρησιμοποιήσει το σώμα του για να κερδίσει πλεονέκτημα σε σχέση με τον αντίπαλο αμυντικό ή για να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του, έχει την αίσθηση του χώρου και του αντίπαλου τέρματος γι’ αυτό και πολλές φορές πετυχαίνει τέρματα και από δύσκολες γωνίες. Ο Μήτρογλου σε πολλά παιχνίδια σκοράρει κι εκμεταλλευόμενος τα λάθη των αμυντικών κι αυτό το καταφέρνει, διότι μπορεί να διαβάσει καλά το παιχνίδι και να αντιληφθεί πολύ εύκολα πότε μπορεί να γίνει ένα λάθος, ενώ αρκετά συχνά κάποιες μπαλιές που φαίνονται χαμένες. Ο ποδοσφαιριστής αυτός έχει ένα μεγάλο ταλέντο κι αυτό είναι, ότι μπορεί με μισή ευκαιρία να πετύχει τέρμα, ενώ είναι μέσα στις περισσότερες ευκαιρίες που δημιουργεί η ομάδα του.

Ο Μήτρογλου χρειάζεται μέσα από τη δουλειά που κάνει στις προπονήσεις να γίνει περισσότερο ομαδικός σε κάποιες φάσεις, να πιέζει πιο πολύ τους αντίπαλους αμυντικούς, να μην σε αρκετά διαστήματα του αγώνα, να γυρίζει πιο γρήγορα μέσα στο παιχνίδι, διότι ορισμένες φορές και βγαίνει πολύ εύκολα σε θέση offside και να προσπαθεί να έχει μια ισορροπία σε συμμετοχή στον αγώνα τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Επιπλέον, ένα στοιχείο που θέλει αρκετή δουλειά είναι η σωστή διαχείριση των συναισθημάτων του (είτε είναι θετικά, είτε είναι αρνητικά), διότι είναι ποδοσφαιριστής ψυχολογίας κι είναι χαρακτηριστικό πως τις πιο καλές του σεζόν τις κάνει όταν περιβάλλεται με εμπιστοσύνη τόσο από τους συμπαίκτες του, όσο κι από τον προπονητή του.

Συμπέρασμα

Για να δείτε το συμπέρασμα κάντε κλικ ΕΔΩ
 
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προλαβαίνει ο Ρομπέρτ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προλαβαίνει ο Ρομπέρτ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ