2012-03-23 04:42:16
Φωτογραφία για Ο Τρύφων Κουταλίδης‏...
Πέθανε ο δικηγόρος του Ωνάση (είχε βάλει δικλίδα στη διαθήκη για το Σκορπιό)Έφυγε χθες από τη ζωή -αυτές τις ημέρες που πιέζουν την εγγονή του Ωνάση να πουλήσει τον Σκορπιό- ο δικηγόρος του παππού της Τρύφων Κουταλίδης, που τον είχε συμβουλέψει να βάλει στη διαθήκη του την ασφαλιστική δικλίδα : «Ο Σκορπιός δεν μπορεί να πωληθεί παρά μόνο να μεταβιβαστεί σε μέλη της οικογένειας». Αλλά δεν διευκρινίζεται αν εκείνος στον οποίο θα μεταβιβασθεί, θα μπορεί να τον πουλήσει... Λ.χ. αν η Αθηνά μεταβιβάσει στο σύζυγό της το Σκορπιό, θα μπορεί να τον πουλήσει ;

Επίσης η διαθήκη γράφει ότι, αν οι κληρονόμοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα συντήρησης των νήσων Σκορπιός και Σπάρτη, τότε ορίζει να δωριθούν στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» για χρήση τους από τους υπαλλήλους της ως τουριστικά θέρετρα και ιδίως ως τοποθεσίες παιδικών κατασκηνώσεων υπό την επωνυμία «Αλέξανδρος Ωνάσης». Η συγκεκριμένη δωρεά υπόκειται στον εξής όρο βάσει της διαθήκης: «Θα προσφερθεί η νήσος Σκορπιός πρώτον και κατά προτίμηση εις το ελληνικόν Δημόσιον διά την χρήσιν ως θερέτρου του εκάστοτε αρχηγού του ελληνικού κράτους, υπό τον όρον ότι το Δημόσιον θα αναλάμβανε την συντήρησην αυτού».


Αχ ρε Μεγάλε Σμυρνιέ, τρίζουν τα κόκαλά σου, γιατί και την θαλαμηγό «Χριστίνα» άφησες στο ελληνικό κράτος και αφού την σύλησαν τη πούλησαν για ένα κομμάτι ψωμί και τώρα κάνει κρουαζιέρες στην Καραιβική– ούτε καν στην Ελλάδα...

Ο Τρύφων Κουταλίδης, που έφυγε από τη ζωή στα 78 του, ήταν σπουδαίος δικηγόρος και συγκλονιστική προσωπικότητα.Χαρισματικός, εξαιρετικά καλλιεργημένος, διανοούμενος και συγγραφέας του βιβλίου " Ο δικηγόρος" στο οποίο αναφέρεται και στη προσωπικότητα του Μεγάλου Σμυρνιού.

Ο Ωνάσης τον είχε επιλέξει από πολύ νέο για προσωπικό δικηγόρο του ( στα ναυτιλιακά είχε από πολύ νέο επίσης, τον Στέλιο Παπαδημητρίου) ενώ οι Κωνσταντίνος Καραμανλής και Χρήστος Λαμπράκης τον τιμούσαν με προσωπική φιλία. Στο ΒΗΜΑ έγραφε επί πολλά χρόνια με το ψευδώνυμο Παπινιανός.

Αντιμόνιος Press-GR
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ