2012-11-12 16:52:51
Φωτογραφία για ΕΣΕΕ: ''ΔΑΙΔΑΛΩΔΕΙΣ'' Η ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Τον προβληματισμό της εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για τη φετινή διαχείριση του μέτρου των αποδείξεων, καθώς, όπως εκτιμά η κυβέρνηση, διαμέσου τού υπό κατάθεση νέου φορολογικού νομοσχεδίου, καθιστά τη φοροαπαλλαγή από τη συλλογή αποδείξεων έναν πραγματικό «δαίδαλο» δημιουργώντας ταυτόχρονα φορολογικά «παιδιά» και «αποπαίδια».

Η ΕΣΕΕ εκτιμά ότι θα ήταν πρέπον να δοθεί το κίνητρο συλλογής αποδείξεων στους ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων αλλά και στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίες θα λειτουργούν αφαιρετικά από τα δηλωθέντα καθαρά τους κέρδη, έτσι ώστε να μειωθεί η συνολική φορολογική τους υποχρέωση, όπως ακριβώς ισχύει για την κατηγορία των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Παράλληλα, προκειμένου ο θεσμός της συλλογής αποδείξεων να γίνει περισσότερο ελκυστικός για τους Έλληνες φορολογούμενους, η ΕΣΕΕ προτείνει την εφαρμογή αυξημένου συντελεστή βαρύτητας για εκείνες τις αποδείξεις που θα εκδίδονται από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Βασική θέση και πρόταση της ΕΣΕΕ, την οποία έχει επανειλημμένα εκφράσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς, είναι ότι η έκδοση και συλλογή αποδείξεων να αποτελέσει τη βασική και κύρια φοροαπαλλαγή όλων των φορολογουμένων.


"Είναι αναγκαίο, το μέτρο των αποδείξεων να προσαρμοστεί στις ανάγκες του παρόντος και να μην διαπνέεται από στρεβλές αντιλήψεις για τη φορολογική πολιτική. Υπενθυμίζουμε ότι σκοπός του ήταν η διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης στους Έλληνες φορολογουμένους. Ας λειτουργήσει ως ένα επιπλέον κίνητρο για τους συνεπείς φορολογουμένους- μισθωτούς και επαγγελματίες- και όχι ως μια τιμωρητική πρακτική για συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες" σημειώνει η ΕΣΕΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ