2012-11-12 20:14:03
Φωτογραφία για Επιτέλους, κάντε το χρέος σας...
του Σταύρου Θέμελη

Το χρέος της η Ελλάδα, το έκανε. Ο προϋπολογισμός του 2013 ψηφίστηκε. Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 πήρε και αυτό... τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, την έγκριση της Βουλής.

Τα νέα -άκρως- επώδυνα μέτρα που «συνοδεύουν» το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο εγκρίθηκαν από τη Βουλή.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η χώρα μας τήρησε στο ακέραιο τις υποσχέσεις και τις υποχρεώσεις της έναντι των εταίρων Τι μένει;

Η έγκριση της καταβολής της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Όμως αυτό, φαίνεται να είναι αρκετά μακριά ακόμη… Το Eurogroup, λέει, θα έδινε «πολιτική στήριξη» Ναι, αλλά με αυτήν δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις του Δημοσίου. Δεν αλλάζει η τραγική εικόνα των ταμειακών διαθεσίμων…

Τον τελευταίο καιρό, φάνηκε ότι το κλίμα στην Ευρώπη άλλαξε υπέρ της χώρας μας, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης να «συμμορφωθεί» με τις απαιτήσεις της τρόικας για μέτρα τα οποία νομοθετήθηκαν και τα οποία αναμένεται να «γονατίσουν» και άλλο την ήδη εξαθλιωμένη οικονομικά κοινωνία.


Κάποιοι υποστήριξαν τότε ότι η αλλαγή του κλίματος είναι συγκυριακή.

Ότι οι καλές δηλώσεις έχουν στόχο αφενός μεν να διευκολύνουν την κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα, αφετέρου δε να μην επιτείνουν το κλίμα ανησυχίας για τη συνοχή της Ευρωζώνης, προκαλώντας προβλήματα σε άλλες χώρες.

Τώρα λοιπόν, είναι η μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουν και να επιδείξουν οι εταίροι την αλληλεγγύη τους Σε διαφορετική περίπτωση...

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ