2012-11-12 22:03:41
Φωτογραφία για Μπλοκάρουν οι γιατροί τη δραστική ουσία
Να συνεχίσουν την αναγραφή της εμπορικής ονομασίας του φαρμάκου στις συνταγές, καλεί τα μέλη του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Την απόφαση αυτή έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, το οποίο αναμένεται να προσφύγει στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια κατά των μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση για την Υγεία.

Το προεδρείο του ΠΙΣ εκτιμά ότι τα νέα μέτρα θέτουν σε διωγμό την Υγεία και τους λειτουργούς της.

Οι καταστροφικές περικοπές των δημοσίων δαπανών - σημειώνει - η μισθολογική εξόντωση των νοσοκομειακών ιατρών, η επιβολή της υποχρεωτικής αναγραφής μόνο της δραστικής ουσίας στη συνταγογράφηση, η κάλυψη μόνο του φθηνότερου γενόσημου από τον ΕΟΠΥΥ, η καταστροφή των αυτοαπασχολούμενων με την ψευδεπίγραφη πλήρη 'απελευθέρωση', δηλαδή, αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος, έρχονται να ανατρέψουν κάθε προστασία στην άσκηση της ενδεδειγμένης ιατρικής και θεραπευτικής πρακτικής. 


Μετατρέπουν δε, τους ασθενείς σε πειραματόζωα χάριν υποταγής στις δογματικές επιταγές των δανειστών, που η κυβέρνηση υλοποιεί χωρίς αντιστάσεις, εξυπηρετώντας την επιβολή και την επικυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων του χώρου της Υγείας.

Συνεχίζουν

Ο ΠΙΣ καλεί τους γιατρούς να συνεχίσουν στην συνταγογράφηση – τόσο στην ηλεκτρονική όσο και στο βιβλιάριο υγείας του ασθενούς - να αναγράφουν το φαρμακευτικό σκεύασμα που κρίνουν κατάλληλο για τον ασθενή τους. 

Επιπλέον, να προσθέτουν στην συνταγή την επισήμανση πως δεν επιτρέπεται αλλαγή στο φαρμακευτικό σκεύασμα καθώς και ότι όποιος αλλάξει την επιλογή του ιατρού προκαλεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και φέρει ποινικές ευθύνες.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΙΣ στηρίζει την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) να ανοίξει τα νοσοκομεία στους ανασφάλιστους συγκεκριμένες μέρες, εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη του ιατρικού σώματος στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας.

Το τρίτο μνημόνιο - τονίζει - ακυρώνει την αυτοτέλεια του Ταμείου των υγειονομικών (ΤΣΑΥ - ΕΤΑΑ) και τη δυνατότητα μη ένταξης του στον καταρρέοντα ΕΟΠΥΥ.Το ΤΣΑΥ εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ, με άμεσο κίνδυνο να καταρρεύσουν μαζί με τον ΕΟΠΥΥ όλες οι παροχές Υγείας και να απαλλοτριωθεί η περιουσία του.

Προσφυγή

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου αποφάσισε: 

Να λάβει κάθε μέτρο και να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου, να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που οδηγούν σε ανθρωπιστική κρίση και καταστροφή των λειτουργών της Υγείας.

Να προχωρήσει σε άμεσες δικαστικές προσφυγές σε Ελλάδα και Ευρώπη για ακύρωση των μέτρων που φαλκιδεύουν την ορθή άσκηση της Ιατρικής.

Να ενημερώσει και να κινητοποιήσει άμεσα όλους τους ευρωπαϊκούς ιατρικούς φορείς και οργανισμούς, προκειμένου να πιεστούν τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσής και οι κυβερνήσεις να μην επιτρέψουν την καταστροφή της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα με μέτρα που αντίκεινται στο κοινοτικό κεκτημένο και τους όρους άσκησης της Ιατρικής.

Να αξιοποιήσει τους νομικούς του συνεργάτες προκειμένου να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την κατάργηση στην πράξη των απαράδεκτων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία διατάξεων που αμφισβητούν ευθέως την ιατρική ευθύνη και το ιατρικό επάγγελμα.

Δ.Κ.
ΙΑΤRONET
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ