2012-03-23 08:17:55
Φωτογραφία για Ο υπολοχαγός του Κάρλος ζει στην Κούβα;
Οταν πριν από τρία χρόνια ο διαβόητος τρομοκράτης Ιλιτς Ραμίρεζ Σάντσεζ γνωστός ως Κάρλος το τσακάλι έστελνε επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα παρακαλώντας τον να τον ενημερώσει για την τύχη του εξαφανισμένου «υπολοχαγού» Μπρούνο Μπρεγκέ μάλλον δεν φανταζόταν ποτέ ότι η απάντηση θα ερχόταν πριν από λίγες μέρες.

Τότε ήταν πεπεισμένος ότι ο Μπρεγκέ που κατοικούσε μόνιμα στην Ελλάδα, στο χωριό Πέρδικα Θεσπρωτίας μαζί με την σύντροφό του και την κόρη που είχαν αποκτήσει, εξαφανίστηκε σε μια ομιχλώδη επιχείρηση της CIA.

Τώρα όπως αποκαλύπτεται από την ηλεκτρονική αλληλογραφία της αμερικάνικης ιδιωτικής εταιρίας πληροφοριών Stratfor-η «σκιώδης» CIA όπως την αποκαλούν-την απαγωγή του Μπρεγκέ οργάνωσε και εκτέλεσε κλιμάκιο πρακτόρων της Μοσάντ σε συνεργασία με κομάντος του Ισραηλινού στρατού.

Επρόκειτο για μια επιχείρηση-αστραπή από αυτές που έχτισαν τον θρύλο των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, ως οι καλύτερες σε ότι είχε να κάνει με απαγωγές εχθρών του κράτους εντός και εκτός συνόρων της χώρας. Το κερασάκι στην τούρτα σύμφωνα με την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor είναι ότι ο Μπρεγκέ βρίσκεται εν ζωή και κατοικεί μάλλον στην Κούβα, χωρίς όμως να έχει δώσει ο ίδιος κάποιο δείγμα ότι ζει όλα αυτά τα χρόνια.


Στην περίφημη επιστολή του 2009 που είχε αποστείλει o τρομοκράτης στον πλανητάρχη ζητούσε να μάθει τι απέγινε ο στενός συνεργάτης του, Ελβετός Μπρούνο Μπρεγκέ, που εξαφανίστηκε τον Νοέμβριο του 1995 στην διαδρομή Ανκόνα-Ηγουμενίτσα-Πάτρα. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ