2012-11-16 15:04:12
Φωτογραφία για ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ... ΣΤΥΓΝΟ ΣΟΥΤΕΡ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ!
Ο Κώστας Παπανικολάου, μετά από πέντε αγωνιστικές στους ομίλους της Ευρωλίγκας είναι ο παίκτης που φιγουράρει με το υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας!

Το 75% μόνο άσχημο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με τον Έλληνα φόργουορντ να σουτάρει… λίγα και καλά στα μέχρι τώρα ευρωπαϊκά παιχνίδια των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το "gavros.gr", ο Κώστας Παπανικολάου έχει 9/12 τρίποντα μέχρι στιγμής κάτι που σημαίνει ότι κατά μ.ο. ευστοχεί σε κάθε παιχνίδι σε 1.8 τρίποντα τη στιγμή που χρειάζεται 2.4 σουτ ανά ματς.

Φυσικά και δεν είναι ο κλασσικός σουτέρ, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει δουλέψει τρομακτικά πάνω στο περιφερειακό του σουτ, έχει καταναλώσει ώρες ατελείωτες έξτρα προπόνησης (και όχι μόνο στο κανονικό πρόγραμμα) με αποτέλεσμα η δουλειά του να φαίνεται και στο παρκέ.

Τα τρίποντα άλλωστε που αναλογούν στον Παπανικολάου σε κάθε ματς, σαφέστατα δεν πλησιάζουν τον αριθμό που παίρνει –για παράδειγμα- ο Βασίλης Σπανούλης (5, ευστοχώντας στα 2.4 με 48%)!


Αυτό θα γίνει σε περιπτώσεις που είναι στη μέρα του, που βγαίνουν έτσι τα συστήματα και οι άμυνες του αντιπάλου (και δεν εστιάζουν στον Σπανούλη) και ο Παπανικολάου βρίσκεται ελεύθερος για το σουτ. Δεν το σκέφτεται καν, καθώς έχει αποβάλλει αυτή την… διστακτικότητα που τον διέκρινε.

Το ματς με την Αρμάνι στο Μιλάνο είναι μία τρανή απόδειξη αυτού. Βγήκαν τα σουτ μέσα από την κυκλοφορία της μπάλας με αποτέλεσμα να τελειώσει με 5/6.

Στα προηγούμενα παιχνίδια, ο Παπανικολάου είχε ενδεικτικά 1/1 με την Κάχα Λαμποράλ, 1/2 με την Εφές και τη Ζαλγκίρις και 1/1 με την Τσεντεβίτα. Κλασσικός σουτέρ δεν είναι λοιπόν, αλλά… στυγνός είναι σίγουρα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ