2012-03-23 15:46:19
Φωτογραφία για Κατάδικος αλλά και ψυχασθενής ο ελεγκτής του ΣΔΟΕ
Μια απίστευτη ιστορία ανωτάτου λειτουργού της κρατικής μηχανής και συγκεκριμένα της φορολογικής διοίκησης,

ο οποίος, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και είχε καταδικαστεί -για κακουργήματα- από την ελληνική Δικαιοσύνη, παρέμενε ανενόχλητος στη θέση του.

 Πρωταγωνιστής της υπόθεσης που διασαλεύει κάθε έννοια ελέγχου, που υποτίθεται ότι πραγματοποιείται από τα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα, είναι ο πρώην ελεγκτής της Δ.Ο.Υ. Νεαπόλεως, Λ.Π.

 To εν λόγω στέλεχος για πολλά χρόνια υπήρξε ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τους ελέγχους που διενεργούνταν σε επιχειρήσεις της αρμοδιότητάς του. Μάλιστα, στις 22 Ιουνίου του 1999 έκανε ειδική έκθεση αυτοψίας στην επιχείρηση με την επωνυμία «Μαρία Σαμψωνίδου», όπου διενέργησε έλεγχο για την ύπαρξη ή μη επαγγελματικής εγκατάστασης. Τότε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την άσκηση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης για εμπορία ενδυμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω επιχείρηση φέρεται να εισέπραξε παράνομα, κατά το χρονικό διάστημα από τις 22/06/1999 έως τις 31/12/2000, 287.294.268 δραχμές.


Ο έλεγχος του Σ.Δ.Ο.Ε.

 Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου του 2001, τέσσερις ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας (οι κ.κ. Βεζιρτζόγλου Αντώνης, Τσομπανόπουλος Πολυχρόνης, Μουσικίδης Κυριάκος και Καραγιαννόπουλος Ιωάννης) πραγματοποίησαν έλεγχο στην εν λόγω επιχείρηση. Από εκεί διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία ήταν ανύπαρκτη, δεν λειτούργησε ποτέ στη δηλωθείσα διεύθυνση και τα στοιχεία που εκδόθηκαν ήταν εικονικά. Διαπίστωσαν, δηλαδή, όλα όσα δεν είχε κατορθώσει (;) να διαπιστώσει ο Λ.Π..

Ο έλεγχος του οικονομικού επιθεωρητή 

 Για την παραπάνω υπόθεση δόθηκε εντολή διερεύνησης από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης σχετικά με το αν έχει διαπραχθεί πειθαρχικό αδίκημα από τους εμπλεκομένους υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Νεάπολης Θεσσαλονίκης που έκαναν τον έλεγχο. Η προανάκριση για τυχόν ευθύνες των υπαλλήλων ανατέθηκε στον οικονομικό επιθεωρητή, κ. Παναγιώτη Γκόλιαρα.

 Για τον ελεγκτή, ο κ. Γκόλιαρας δεν διαπίστωσε κάτι μεμπτό, εκτός από ορισμένες μικροπαραλείψεις, τις οποίες θεώρησε «συνήθεις στον εργασιακό χώρο».

 Επιπλέον, ο οικονομικός επιθεωρητής έκρινε ότι όλοι οι υπάλληλοι λειτούργησαν στο πλαίσιο των σχετικών διατάξεων και των καθηκόντων τους και επομένως δεν τίθεται θέμα πειθαρχικού ελέγχου, ενώ οι μικροπαραλείψεις που διαπιστώθηκαν οφείλονται στον υπερβολικό φόρτο εργασίας και στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού.

 Η ατιμωρησία 

 Στις 13 Απριλίου του 2006 συνεδρίασε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ εις βάρος του Λ.Π. είχαν ασκηθεί πέντε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος (σε δύο καταδικάσθηκε σε 10 και επτά χρόνια αντίστοιχα) για απιστία στην υπηρεσία και ζημία στο ελληνικό Δημόσιο για ποσό που υπερέβαινε τα 500.000.000 δραχμές.

 Το συμβούλιο αποφάσισε και επέβαλε, ομόφωνα, τον υποβιβασμό κατά ένα βαθμό του ελεγκτή.

 Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 7 Φεβρουαρίου του 2008 και επέβαλε στον Λ.Π. την ποινή της προσωρινής παύσης των έξι μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών του. 

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το αρμόδιο για την αποπομπή του ελεγκτή Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι και σήμερα  Οι δύο ψυχίατροι 

 Από τις εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις τις οποίες έχει ο Λ.Π. για περιπτώσεις διαφθοράς, όταν υπηρετούσε στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους, αποκαλύφθηκε και κάτι άλλο. Ότι είναι ασθενής και ότι πάσχει από μείζονα κατάθλιψη μεγίστης βαρύτητας, όπως διέγνωσαν οι δύο ψυχίατροι, κ.κ. Στέργιος Κουτσομήτρος και Δημήτριος Κυριάκος, που τον εξέτασαν.

 Σύμφωνα με τους γιατρούς, από το ιστορικό του ελεγκτή προκύπτει ότι νόσησε το καλοκαίρι του 2002 και έκτοτε λαμβάνει έντονη φαρμακευτική αγωγή. Μάλιστα, αναφέρουν ότι έχει αυτοκτονικές τάσεις και ότι επιχείρησε να πέσει στις γραμμές του μετρό των Αθηνών και καταλήγουν λέγοντας ότι η γενική απόδοσή του έχει εκπέσει τουλάχιστον κατά 80%.

 Το ερώτημα, βέβαια, που τίθεται είναι πώς γινόταν όλα αυτά τα χρόνια να υπηρετεί κανονικά! Ksipnistere
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ