2012-11-20 02:03:06
Φωτογραφία για Συνελήφθησαν κυνηγοί χαλκού στο Καστρί Ευβοίας
Συνελήφθησαν στο Καστρί Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 47 ετών, οι οποίοι... αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χαλκό από Πάρκο ανεμογεννητριών, που ανήκει σε εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι αστυνομικοί, μετά από πολυήμερες έρευνες και διακριτική παρακολούθηση του Πάρκου, εντόπισαν τους δύο δράστες να έχουν εισέλθει σε αυτό με σκοπό την κλοπή χαλκού από ανεμογεννήτριες. Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, αποπειράθηκαν να διαφύγουν με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Μάλιστα οι δράστες κατά την διάπραξη της κλοπής, φρόντισαν να καλύψουν με σακούλες τις κάμερες ασφαλείας της εταιρείας που είχαν τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Πάρκου των ανεμογεννητριών, προκειμένου να είναι αδύνατη η καταγραφή των κινήσεών τους. Επιπλέον, ο τρόπος δράσης τους καταδεικνύει ειδικές γνώσεις σε θέματα αφαίρεσης χαλκού από ανεμογεννήτριες.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και φθοράς, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο μετέβησαν στο Πάρκο κατασχέθηκε.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ