2012-11-20 08:02:20
Φωτογραφία για Βολές Ιερώνυμου κατά Βερολίνου
Την πικρία του για ξένα δημοσιεύματα, προερχόμενα κυρίως από τη Γερμανία, εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος στους εκπροσώπους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών. Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές για τη στάση που τηρεί το Βερολίνο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο αγώνας γίνεται για μια ευρωπαϊκή Γερμανία ή για μία γερμανική Ευρώπη;»

«Θα ήθελα, λοιπόν, να μεταφέρω ένα παράπονο στα μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, μια πικρία που θα επιθυμούσα να διαβιβαστεί στις κατά τόπους Εκκλησίες. Ποιμαίνω αυτόν τον λαό 44 χρόνια. Και δεν είναι ούτε ένας λαός κλεφτών, ούτε ένας λαός απατεώνων όπως τον παρουσιάζουν δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, συμπληρώνοντας: «Μία τέτοια παρουσίαση δεν βοηθάει αλλά επιδεινώνει την κατάσταση.

»Οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι εργατικοί, αξιοπρεπείς, με έναν πολιτισμό που θα τον ζήλευε κάθε κράτος και κάθε χώρα. Η Ελλάδα, σήμερα, βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση. Έχουμε περάσει κι άλλες κρίσεις τις οποίες ξεπεράσαμε με υπερηφάνεια και είμαστε αισιόδοξοι ότι και αυτή θα την ξεπεράσουμε, αλλά μας μένει το παράπονο για τη στάση ευρωπαϊκών λαών απέναντί μας».


Αναφερόμενος στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Ιερώνυμος έκανε μία σύγκριση, όπως είπε, του χθες και του σήμερα: «Είμαι ένας άνθρωπος που πίστεψα σε αυτό το σχήμα, ήθελα να προχωρήσει και το στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις. Στα κείμενα των θεμελιωτών αυτής της ιδέας, γίνεται λόγος για αδελφοσύνη, για συνεργασία, για αλληλεγγύη. Πού στ' αλήθεια φαίνονται όλα αυτά;» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε:

«Έχω γνωρίσει την Γερμανία και την αγαπώ, αλλά άλλο αυτό κι άλλο η πραγματικότητα. Το ερώτημα μου είναι απλό: ο αγώνας γίνεται για μια ευρωπαϊκή Γερμανία ή για μία γερμανική Ευρώπη;»

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη λύπη του για τον προπηλακισμό του προξένου στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας: «Παρακολούθησα με λύπη τον προπηλακισμό του προξένου στη Θεσσαλονίκη γιατί κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει στους Έλληνες πολίτες. Και τον καταδικάζω.»Όμως, στην αθλιότητα που υπάρχει σήμερα, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν ένα πιάτο φαγητό, όταν ακούγεται από τα ΜΜΕ ότι η Γερμανία κέρδισε 1,7 δισ. από την κρίση, τι θα κάνει αυτός ο λαός; Κι όταν μάλιστα κουβαλά και τις μνήμες από την Κατοχή».

http://www.tanea.gr/ellada/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ