2012-03-23 16:23:45
Φωτογραφία για H NEA EΛΛΑΔΑ στήνει το στρατηγείο της στη Βόρεια Ελλάδα! Βαρυσήμαντη συνέντευξη Μαρκόπουλου!
Η κινητικότητα που υπάρχει και το ενδιαφέρον του κόσμου στη συμπρωτεύουσα για να μάθει περισσότερα για το Κίνημα των Πολιτών ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Ο Ηλίας Μαρκόπουλος, επικεφαλής του κινήματος, ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος όσον αφορά τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την πορεία του νέου κινήματος. Δεν ήταν τυχαίο μάλιστα που στο χθεσινό της φύλλο, η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε σχετικό δημοσίευμά της, αποκάλεσε τους φίλους και οπαδούς του νέου αυτού ΄κινήματος "ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"!

"Αναμβισβήτητα, υπάρχει ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον του κόσμου για τις θέσεις και τις προτάσεις μας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος. "Αλλωστε, εμείς εκπροσωπούμε τον ίδιο τον λαό, γιατί προερχόμαστε απο αυτόν, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που εκπροσωπούν τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, τον παλαιοκομματισμό και τη διαφθορά"!

Ο κ. Μαρκόπουλος, κατά τη διάρκεια της 7ήμερης παραμονής του,  επισκεύτηκε εκ νέου τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ
. Ανθιμο, συνοδεία πολιτών-μελών της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, με τον οποίο είχε άλλη μια εγκάρδια συνομιλία σε θέματα που αφορούν τους πολίτες όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα που δίνει η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ για να φέρει την άνοιξη στα πολιτικά πράγματα στη πατρίδα μας.

Επίσης, ο κύριος Μαρκόπουλος συνευρέθη καί με τους δημοσιογράφους της πόλης, αλλά και με αρκετούς μπλόγκερ, ανάμεσα σε αυτούς και το περίφημο taxalia, τους οποίους και συνεστιάσθηκε στο roof garden του κεντρικού ξενοδοχείου Ηλέκτρα Παλλάς. Η ομιλία του κ. Μαρκόπουλου άφησε θετικότατες εντυπώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου της πόλης, με αποτέλεσμα το δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με τον χαρακτηριστικό τίτλο "ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"! Στο δημοσίευμα αυτό, αναφέρεται τόσο ο ριζοσπαστισμός του προγράμματος της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, όσο και ο εμφανής πατριωτισμός του κυρίου Μαρκόπουλου και η εντιμότητα της προσπάθειάς του.

Στο περιθώριο της συνάντησης αυτής, ο κ. Μαρκόπουλος είχε τη καλωσύνη να απαντήσει και σε  ερωτήσεις που του έθεσαν οι δημοσιογράφοι και κυρίως ο Κώστας Βαραγιάννης του ΑΝΤ-1 Βόρειας Ελλάδας, σχετικά με την πορεία της οικονομίας, των εθνικών μας θεμάτων αλλά και στην διαφθορά της πολιτικής μας ζωής. Ο κύριος Μαρκόπουλος ήταν ετοιμόλογος και σαφής. "Οσο η πατρίδα μας βαδίζει στις επιταγές των μνημονίων 1 και 2, είναι μαθηματικώς βέβαιο οτι θα εκτροχιαστεί",δήλωσε χαρακτηριστικά. "Δε το λέω μόνο εγώ, ρωτήστε και άλλους έγκριτους οικονομολόγους, όπως ο κ. Βιλιάρδος και ο κ. Βαρουφάκης, οι οποίοι είναι πασίγνωστοι και στο εξωτερικό και θα σας πούν το ίδιο. Το μνημόνιο, η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI, δεν έχουν μόνο κατακρεουργήσει το λαό μας, αλλά βάζουν και υποθήκη την ίδια την εθνική μας ανεξαρτησία. Οι μόνοι ευχαριστημένοι απο όλη αυτή την ιστορία είναι μόνο οι δανειστές - οι οποίοι και ελαβαν εμπράγματες εγγυήσεις με υπαγωγή στο Αγγλικό Δίκαιο - οι τράπεζες και η...κυβέρνηση! Η Ελλάδα είναι ο μεγάλος χαμένος. Εμείς δεν δεχόμαστε καμία σύμβαση, ούτε παλιά ούτε καινούργια, απλούστατα διότι όλα είναι παράνομα και αντισυνταγματικά. Οι υπέυθυνοι όλης αυτής της κατάντιας πρέπει να πάνε φυλακή. Είναι προσωπική μας δέσμευση."

Σε ερώτηση που δέχτηκε απο μπλόγκερ, σχετικά με το θέμα της διαφθοράς στη πολιτική ζωή της χώρας, ο Ηλίας Μαρκόπουλος ήταν καταιγιστικός και λάβρος εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ.

"Αυτά που γίνονται στη πολιτική μας ζωή, δεν έχουν προηγούμενο σε καμία άλλη χώρα του δυτικού κόσμου", είπε χαρακτηριστικά. "Η εκλογή Βενιζέλου, οι παρασκηνιακές ενέργειες, η επιστροφή ανθρώπων στο κόμμα αυτό που έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη, όπως ο κύριος Τσουκάτος για παράδειγμα που έχει δημόσια ομολογήσει πως έπαιρνε μίζες δύο εκατομμυρίων απο τη Siemens, αποτελούν ύβρι προς τη δημοκρατία και την εντιμότητα. Τέτοια πολιτική ζωή θέλουμε; Αυτή την Ελλάδα ονειρευόμαστε, των τσουκάτων και των κάθε λογής τυχοδιωκτών; Οι άνθρωποι αυτοί είναι όχι μόνο επικίνδυνοι για τη δημόσια ζωή, αλλά με την επανεμφάνισή τους προκαλούν ακόμη περισσότερο το δημόσιο αίσθημα. Η.Ν.Δ. όχι μόνο δεν είναι άμοιρη ευθυνών, αλλά είναι και συνένοχη στο έγκλημα που διαπράτεται αυτή τη στιγμή εναντίον του ελληνικού λαού και της πατρίδας. Είναι φανερό οτι εξυπηρετούν ξένα προς το Εθνος συμφέροντα. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα είχαν καμιά πολιτική τύχη. Στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν σπίτια τους, στη χειρότερη σε κάποιο ανήλιαγο μπουντρούμι!"

Οσον αφορά τα εθνικά μας θέματα, ο κύριος Μαρκόπουλος ήταν ιδιαίτερα κατηγορηματικός. "Το κλειδί για την επιβίωσή μας είναι η ΑΟΖ και ο εθνικός μας πλούτος. Αυτή την ώρα που μιλάμε, δεν ξέρουμε τι συμφωνίες έχουν γίνει με τις ξένες δυνάμεις και το αν έχουν υποθηκευτεί όντως έναντι του παράνομου χρέους μας. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε καμμιά τέτοια συμφωνία".

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρκόπουλος έστειλε και σαφές μήνυμα προς την Τουρκία "να μην τεντώνει κι άλλο το σχοινί. Η κίνηση των Τούρκων, να βγάλουν και πάλι το Πίρι Ρέις στο Αιγαίο, εν όψει μάλιστα της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, είναι εκ των ουκ άνευ προκλητική ενέργεια. Το σχοινί έχει τεντωθεί επικίνδυνα και κοντεύει να σπάσει. Κι αν σπάσει, ο μεγάλος χαμένος θα είναι η Τουρκία και το γνωρίζει πολύ καλά αυτό", κατέληξε.

Ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε επίσης την έναρξη της λειτουργίας των νέων γραφείων της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στη συμπρωτεύουσα και κάλεσε όλους όσους το όραμα για μια νέα Ελλάδα, να το πλαισιώσουν και να δώσουν απο κοινού τον καλόν Αγώνα. Επίσης, να αναφέρουμε πως ο επικεφαλής του κινήματος των πολιτών, είναι επίσημος καλεσμένος του κυρίου Κασμίρογλου, διοικητή του Αγίου Ορους να επισκευτεί τις ιερές μονές με κάθε επισημότητα. Η στιγμή μάλιστα συμπίπτει και με την επίσημη επίσκεψη του ίδιου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στα άγια αυτά χώματα και δεν αποκλείεται και ιδιαίτερη συνάντηση των δύο ανδρών. "Ο κύριος Πούτιν γνωρίζει τη δράση του κινήματος της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ", μας ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινήματος και είναι φυσικό να θέλει να γνωρίσει και απο κοντά τον επικεφαλής του. Αλλωστε, η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ έχει τονίσει επανειλημμένα την στρατηγική σημασία της Ρωσίας ως υπερδύναμης και τον γεωστρατηγικό ρόλο που παίζει αυτή τη στιγμή στη περιοχή. Εξάλλου, οι δεσμοί που μας συνδέουν με το ρωσικό έθνος είναι πολύ ισχυροί και τα συμφέροντά μας συμπίπτουν", κατέληξε.
       Logios Hermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ