2012-11-20 22:48:03
Φωτογραφία για Αισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι επενδυτές για την επίλυση της κρίσης στο ευρώ
Οι Ευρωπαίοι επενδυτές είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την επίλυση της κρίσης της ευρωζώνης, θεωρώντας ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις αποτελούν θετικά βήματα, αν και παραμένουν σημαντικοί κίνδυνοι.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα investor Fitch Ratings, μια ισχυρή πλειοψηφία του 86% δήλωσε ότι οι πολιτικές ανακοινώσεις όπως το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και τα σχέδια για την ένωση τραπεζών, είναι σημαντικά θετικά βήματα προς την επίλυση της κρίσης. Αλλά το 81% των ερωτηθέντων αναγνωρίζουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί οικονομικοί, χρηματοοικονομικοί και πολιτικοί κίνδυνοι.

Η Fitch σχολιάζει ότι συμφωνεί ότι αυτά είναι θετικά βήματα που μειώνουν τον κίνδυνο αλλά υπήρξε περιορισμένη πρόοδος ως προς την ένωση των τραπεζών.

Το υπόλοιπο 14% των ερωτηθέντων ήταν πιο απαισιόδοξοι, λέγοντας ότι οι ανακοινώσεις της πολιτικής θα έχει μικρό αντίκτυπο και ότι περιμένουν πίεση στις αγορές στην Ισπανία και την Ιταλία σύντομα.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 2 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου και αντιπροσωπεύει τις απόψεις των διαχειριστών με κεφάλαια 7.4 τρισεκατομμύρια δολάρια!
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ